Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia de Ronçana se suma aquest divendres al "Let's Clean Up Europe"

Santa Eulàlia de Ronçana se suma aquest divendres al "Let's Clean Up Europe"

04/05/2021

Uns 240 alumnes de l'IES La Vall del Tenes participaran a la recollida de residus al municipi

Aquest divendres 7 de maig, uns 240 alumnes de 1r i 2n d'ESO de l'IES La Vall del Tenes ajudaran a netejar cinc espais propers a l'institut, en una acció coordinada per l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana en el marc de la campanya "Let's Clean Up Europe". Es tracta d'una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges i marges de rius, entre d'altres.

Cada grup recollirà de forma selectiva envasos, paper i cartró, vidres i altres residus i, al finalitzar l'activitat, es farà un recompte del total de deixalles. En l'última edició, l'any 2019, es van recollir gairebé 300 quilos de residus de diferents punts de Santa Eulàlia.

Aquest any, a més, s'ha posat en marxa el repte "Catalunya CleanUp Challenge", a través del qual es pretén arribar a les 100.000 captures d'imatges de residus i geolocalitzar-les en una aplicació mòbil. La campanya és oberta a tothom i cal descarregar-se l'app Litterati i introduir el codi CATALUNYA per començar a geolocalitzar. La data límit per participar-hi és el 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient.

Let's Clean Up Europe 2021
Catalunya Clean Up Challenge