Portada > Actualitat > Notícies > Les noves mesures per la Covid-19 amplien aforaments i permeten l'obertura de la restauració fins a la una

Les noves mesures per la Covid-19 amplien aforaments i permeten l'obertura de la restauració fins a la una

04/06/2021

Des d'avui s'amplia una hora l'horari de bars i restaurants i s'incrementa l'aforament a comerços, gimnasos, parcs d'atraccions i competicions

A partir d'avui, 4 de juny de 2021, entren en vigor les noves mesures a Catalunya per la Covid-19. Els principals canvis són en relació a l'horari de bars i restaurants, que poden obrir fins a la una de la matinada, una hora més que fins ara. També poden obrir fins aquesta hora les activitats culturals, esportives, les botigues de productes de primera necessitat i les que hi ha a les benzineres. Alhora, els aforaments continuen limitats a un 50% a l'interior.

Els pícnics, que fins ara estaven prohibits, es poden tornar a fer, però només en els espais habilitats com àrees de lleure o de descans i amb un màxim de 10 persones, ja que aquest és el límit que es manté per a les reunions socials, sense límit de bombolles. També es pot tornar a consumir als espais habilitats als recintes on es fan espectacles i als equipaments esportius, amb les mateixes limitacions que a la resta de la restauració. Un altre canvi és que es permet l'accés a zones recreatives, com zones infantils, ludoteques o àrees de descans dels centres comercials.

L'aforament dels comerços al detall passa del 50 al 70%, el mateix que es permet a les zones comunes i de pas dels centres comercials. També s'incrementa del 30 al 50% l'aforament als parcs, fires d'atraccions i activitats lúdiques en espais tancats.

En el cas de gimnasos i altres equipaments esportius i mercats no sedentaris, l'aforament augmenta fins al 70%. Una altra novetat és que en les activitats culturals i competicions esportives a l'aire lliure amb una capacitat autoritzada superior a 15.000 persones, el nombre màxim d'assistents pot ser del 20%, amb controls dels fluxos d'accés i sortida, banys i zones de restauració i agrupats en sectors separats de 3.000 persones.

La capacitat de les sales de joc també puja fins al 70%, amb un màxim de 500 persones o el doble si hi ha ventilació reforçada i mesures de control d'aglomeracions. Un altre canvi és que en els vehicles de transport públic de màxim 9 places ja no hi ha restricció d'ocupació. Fins ara, estava limitada a 6 persones i no es podia situar ningú al seient del costat del conductor.

 

Per a més informació, consulteu la pàgina web de la Generalitat de Catalunya.

Arxivat a: General
Mesures Covid 4 de juny de 2021
Mesures Covid 4 de juny de 2021
Aïllament domiciliari
Ventilació llar