Portada > Actualitat > Notícies > Comença el procés participatiu per decidir el projecte de remodelació de la plaça Onze de Setembre

Comença el procés participatiu per decidir el projecte de remodelació de la plaça Onze de Setembre

21/06/2021

Les tres propostes es presentaran en les sessions presencials del 30 de juny i 3 de juliol i es podrà votar del 5 al 18 de juliol

La remodelació de la plaça Onze de Setembre de Santa Eulàlia de Ronçana se sotmetrà a votació de la ciutadania, que podrà escollir una de les tres propostes finalistes. Totes les persones empadronades al municipi i majors de 16 anys podran votar a través de la plataforma Decidim, un cop s'hi hagin registrat (si no ho han fet encara).

Per tal de donar a conèixer les tres propostes, les persones responsables de cada projecte explicaran als veïns i veïnes la seva idea en dues sessions informatives. El Centre Cívic i Cultural La Fàbrica acollirà les reunions, que tindran lloc el 30 de juny a les 19h i el 3 de juliol a les 10.30h.

Posteriorment, del 5 al 18 de juliol, començarà el procés de votació en línia a través de la plataforma Decidim, la mateixa utilitzada pel primer procés de participació ciutadana d'aquestes característiques a Santa Eulàlia, el de la Font del Rieral. En aquest cas, també s'habilitarà un punt de suport a La Taka (Plaça de l'Ajuntament) per aquelles persones que no estiguin tan habituades als mitjans electrònics i/o tinguin dificultats per accedir a la tecnologia. Aquest servei es realitzarà els dies 6, 7, 8, 13, 14 i 15 de juliol de 9 a 13.30h i de 16 a 19h (els dies 7 i 14 només al matí).

 

Els tres projectes fets per arquitectes professionals que han quedat finalistes al concurs d'idees són:

Trobades a dos nivells, de Catalina Salvà Matas i Hector Ortín Isern: La proposta de la plaça neix del reconeixement del camí de Can Brustenga i de la resolució del desnivell existent, generant dos espais de plaça a alçades diferents, de dimensions generoses per encabir els esdeveniments associats a la plaça i ordenats a partir de l’antiga traça.

El desnivell es resol amb una rampa accessible i unes grades, espais que serveixen de circulació i trobada. Un àmbit arbrat a la zona nord acompanya els espais d’estada, els jocs infantils i el punt de venda.

Es recupera i manté l’arbrat històric i es destaca el monument col·locant-lo en una posició central i visible.

Fent camí, d'Under Project Lab: Fent Camí posa en valor els antics camins rurals redibuixant la traça de Can Brustenga per definir 3 ambients:

1) Una plataforma central de sauló per usos diaris i esdeveniments (mercats, fires, concerts, balls) amb un espai per l’escenari.

2) En la zona alta, es salva el desnivell amb dues terrasses toves de jocs infantils i esports.

3) En contacte amb c. Verge de la Salut, uns jardins a peu pla amb accés al centre per zones d’estada.

El quiosc, l’escultura, la font i la bandera seran protagonistes i una canòpia vegetal d’espècies autòctones donarà ombra i frescor. L’adaptació topogràfica i la reutilització de materials minimitza el cost d’execució i manteniment.

Un bosc espès, de Jordi Barri Segon: La proposta pretén atorgar a la nova plaça una nova identitat pròpia i renovada. És també una reminiscència de l’ambient que acompanya el riu Tenes. Caminar sota l’obaga pels camins que ressegueixen en paral·lel el riu és una de les activitats més plaents que es pot fer al municipi i aquesta sensació es vol traslladar a la nova plaça. Un lloc on estar en pau amb la família, els amics... i també un lloc versàtil i multifucional on celebrar fires i esdeveniments de tota mena.

Es proposa una vegetació espessa que embolcalli els diferents espais programàtics creant un ambient d’oasis verd dins de la trama urbana del municipi.

Complementant les espècies d’arbrat existent amb espècies autòctones contribueixin a la biodiversitat de la zona.

 

El procés participatiu gira entorn tres objectius:

1. Obrir la remodelació de la plaça Onze de Setembre a un concurs d’idees que permeti obtenir propostes creatives i innovadores per la seva remodelació.

2. Oferir tota la informació necessària sobre els projectes guanyadors del concurs d’idees per tal que la ciutadania tingui les bases necessàries per prendre una decisió argumentada.

3. Donar l’oportunitat a la ciutadania per a què esculli el projecte que consideri més adequat per a la plaça en funció de les necessitats i expectatives que es tenen envers aquest espai.

A mitjans de juliol es coneixerà el projecte guanyador.

Arxivat a: General
Plaça Onze de Setembre
Plaça Onze de Setembre
Plaça Onze de Setembre
Plaça Onze de Setembre