Portada > Actualitat > Notícies > S'obre el termini de votacions per decidir el projecte de remodelació de la plaça Onze de Setembre

S'obre el termini de votacions per decidir el projecte de remodelació de la plaça Onze de Setembre

05/07/2021

La ciutadania de Santa Eulàlia major de 16 anys pot votar fins el 18 de juliol entre les tres propostes finalistes

Des d'avui i fins el proper diumenge 18 de juliol, els veïns i veïnes empadronats a Santa Eulàlia de Ronçana majors de 16 anys poden votar el projecte que més els agradi per a la remodelació de la plaça Onze de Setembre. Les votacions es poden fer a través de la plataforma Decidim, un cop s'hi hagin registrat, si no ho han fet encara.

Els tres estudis d'arquitectura responsables de cada projecte van explicar a la ciutadania la seva idea en dues sessions informatives, el passat dimecres al vespre i dissabte al matí al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica. D'aquesta manera, van donar a conèixer les propostes i van poder respondre a les preguntes plantejades pel públic.

Per donar suport a les votacions, s'habilitarà un punt de suport a La Taka (Plaça de l'Ajuntament) per aquelles persones que no estiguin tan habituades als mitjans electrònics i/o tinguin dificultats per accedir a la tecnologia. Aquest servei es realitzarà els dies 6, 7, 8, 13, 14 i 15 de juliol de 9 a 13.30h i de 16 a 19h (els dies 7 i 14 només al matí). Trobareu tota la informació del procés i de les propostes a la mateixa plataforma Decidim.

 

Els tres projectes fets per arquitectes professionals que han quedat finalistes al concurs d'idees són:

Trobades a dos nivells, de Catalina Salvà Matas i Hector Ortín Isern: La proposta de la plaça neix del reconeixement del camí de Can Brustenga i de la resolució del desnivell existent, generant dos espais de plaça a alçades diferents, de dimensions generoses per encabir els esdeveniments associats a la plaça i ordenats a partir de l’antiga traça.

El desnivell es resol amb una rampa accessible i unes grades, espais que serveixen de circulació i trobada. Un àmbit arbrat a la zona nord acompanya els espais d’estada, els jocs infantils i el punt de venda.

Es recupera i manté l’arbrat històric i es destaca el monument col·locant-lo en una posició central i visible.

Fent camí, d'Under Project Lab: Fent Camí posa en valor els antics camins rurals redibuixant la traça de Can Brustenga per definir 3 ambients:

1) Una plataforma central de sauló per usos diaris i esdeveniments (mercats, fires, concerts, balls) amb un espai per l’escenari.

2) En la zona alta, es salva el desnivell amb dues terrasses toves de jocs infantils i esports.

3) En contacte amb c. Verge de la Salut, uns jardins a peu pla amb accés al centre per zones d’estada.

El quiosc, l’escultura, la font i la bandera seran protagonistes i una canòpia vegetal d’espècies autòctones donarà ombra i frescor. L’adaptació topogràfica i la reutilització de materials minimitza el cost d’execució i manteniment.

Un bosc espès, de Jordi Barri Segon: La proposta pretén atorgar a la nova plaça una nova identitat pròpia i renovada. És també una reminiscència de l’ambient que acompanya el riu Tenes. Caminar sota l’obaga pels camins que ressegueixen en paral·lel el riu és una de les activitats més plaents que es pot fer al municipi i aquesta sensació es vol traslladar a la nova plaça. Un lloc on estar en pau amb la família, els amics... i també un lloc versàtil i multifucional on celebrar fires i esdeveniments de tota mena.

Es proposa una vegetació espessa que embolcalli els diferents espais programàtics creant un ambient d’oasis verd dins de la trama urbana del municipi.

Complementant les espècies d’arbrat existent amb espècies autòctones contribueixin a la biodiversitat de la zona.

Arxivat a: General
Plaça Onze de Setembre