Portada > Actualitat > Notícies > L'institut renova els convenis perquè l'alumnat pugui fer els Serveis Comunitaris a Santa Eulàlia

L'institut renova els convenis perquè l'alumnat pugui fer els Serveis Comunitaris a Santa Eulàlia

20/09/2021

114 alumnes de Secundària realitzaran activitats de voluntariat a les escoles, a l'APINDEP, a la Biblioteca, a la Llar d'Avis i a Càritas

L'Institut La Vall del Tenes ha renovat els convenis de col·laboració amb l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, APINDEP, la Llar d'Avis Santa Eulàlia i la Parròquia per dur a terme els Serveis Comunitaris. Aquest curs, 114 alumnes de l'IES realitzaran el voluntariat a les escoles del municipi, a la Biblioteca, a l'APINDEP, a la Llar d'Avis o a Càritas, segons el que escullin.

La primera acció dels Serveis Comunitaris serà el Banc dels Aliments i la resta de voluntariats es duran a terme a partir de principis de 2022, un cop l'alumnat hagi fet a l'institut el primer trimestre de sessions teòriques.

Mercè Alexandre, gerent de la Llar d'Avis Santa Eulàlia, ha explicat que la gent gran ha patit la manca d'"alegria" de tenir el jovent a la residència, ja que per la Covid aquest any no hi han pogut anar. Alexandre ha assegurat: "Els joves aprenien molt dels avis, però els avis també aprenien molt dels nens, no tan sols per les xerrades sinó també per les mirades i que revivien quan ells eren joves".

Per part de la directora d'Atenció a les Persones d'APINDEP, Eva Galván, els Serveis Comunitaris són "molt importants". Galván ha explicat que tot i que APINDEP està "molt integrat al poble" i és molt conegut, "és més que l'entitat, són les persones que en formen part". Per això, ha afirmat: "El fet que vinguin i coneguin el Joan, el Rubén, el Víctor, l'Alba, la Maria... fa que coneguin APINDEP i això és el que volíem, visibilitzar a cadascun de nosaltres, és a dir, no la discapacitat en global sinó la individualitat".

El Servei Comunitari és una acció educativa que forma part del currículum obligatori de Secundària, que vol promoure que els alumnes experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l'exercici actiu de la ciutadania i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat. Es tracta d'una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte on l'alumne posa el seu coneixement i competències al servei dels altres i aprèn a formar part de la ciutadania des de la pràctica.

Arxivat a: General
Serveis comunitaris
Serveis comunitaris