Portada > Actualitat > Notícies > Canvi d'hora la matinada d'aquest diumenge 31 d'octubre

Canvi d'hora la matinada d'aquest diumenge 31 d'octubre

29/10/2021

S'haurà d'endarrerir el rellotge: a les 3 seran les 2h

L'últim diumenge d'octubre es produeix el canvi d'hora que marca l'inici de l'horari d'hivern i aquest any es farà aquest diumenge 31 d'octubre, coincidint amb la festa de la Castanyada. Per tant, a les tres de la matinada haurem d'endarrerir el rellotge una hora i passaran a ser les dues. Així, l'hora de sortida i posta de sol serà més d'hora que l'actual.

El canvi d'horari d'estiu i d'hivern és obligatori a tots els països membres de la Unió Europea, amb l'objectiu, segons la Comissió Europea, d'estalviar energia i aprofitar les hores de llum solar, fet que suposa un benefici per la salut de la ciutadania, la seguretat viària i el turisme, entre altres sectors.

El Govern espanyol i la Comissió Europea segueixen estudiant els efectes de suspendre el canvi d’hora d’hivern i de primavera i mantenir els rellotges igual durant tot l’any. El comitè d’experts preveia arribar a un consens aquest 2021, però encara no s'ha pres cap decisió en ferm.

Arxivat a: General
Canvi d'hora