Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia s’uneix al manifest del 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones

Santa Eulàlia s’uneix al manifest del 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones

26/11/2021

El Ple Ordinari també aprova una addenda al conveni de gestió de residus i un suplement de crèdit per la Plaça Onze de Setembre

El Ple Ordinari celebrat ahir al vespre a la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja va començar amb un minut de silenci per a l’exalcalde de Santa Eulàlia, Francesc Brustenga, en reconeixement a la seva tasca realitzada al municipi.

Coincidint amb el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, l’Ajuntament es va adherir al Manifest del 25N, que va ser llegit entre totes les dones del plenari i va acabar amb l’aplaudiment de tots els assistents. La regidora de Polítiques de Gènere, Anna Montes, també va fer un repàs a les xifres de les denúncies i successos relacionats amb la violència contra les dones.

El Ple va aprovar l’addenda 2022 al conveni de desplegament de l’atribució de l’exercici de la competència de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana de gestió de residus municipals i dels residus comercials al Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental. El regidor de Medi Ambient, Jordi Orriols, va explicar que “el servei Porta a Porta requereix de camions compartimentats” i que, amb el conveni, “es regularitza el servei i se’n fa càrrec el Consorci”. Orriols va afegir: “Guanyem en economia d’escala per si s’uneixen al PaP els municipis del voltant”. El punt es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups municipals i l’abstenció de C’s.

Un altre punt que es va aprovar al Ple, amb els vots a favor de Poble Unit i l’abstenció de l’oposició, va ser la modificació de crèdit 28/2021 per a un suplement de crèdit per la Plaça Onze de Setembre i l’actualització de l’Annex d’Inversions 2021. Cristina Gallego, regidora a l’oposició per Independents-ERC, va expressar la sorpresa del seu grup, ja que es va mostrar “d’acord amb els espais públics que fomenten les relacions humanes i els processos participatius”, però va demanar pels canvis efectuats en el projecte. L’alcalde, Francesc Bonet, va afirmar que el projecte guanyador no s’ha modificat, però que a l’hora de detallar el pressupost, “el cost d’alguns materials és més elevat del previst i, a més, s’han incorporat dos jocs infantils a petició d’un grup de veïns”. El regidor de SER-CP, Abraham Requena, va parlar de la baixa participació que va tenir el procés, punt al que l’alcalde va respondre que “no és tant important quanta gent hi ha participat sinó que hi hagin pogut participar”. Bonet va afegir: “Estem en un procés d’educació de la població en participació ciutadana”.

El Ple també va aprovar, en aquest cas per unanimitat, la segona Addenda del conveni de coordinació intermunicipal entre diferents ajuntaments de les comarques del Vallès Oriental i el Vallès Occidental per a la prestació conjunta del servei de taxi en l’àmbit territorial, el mapa de soroll i de capacitat acústica del municipi i l’inventari municipal.

Pel que fa a les mocions, es va aprovar per unanimitat la moció presentada conjuntament per Independents-ERC i SER-CP sobre l’ús del glifosat i altres herbicides en el terme municipal de Santa Eulàlia. Ramon Vilageliu, regidor d’Independents-ERC, va explicar que es tracta d’un herbicida “pendent d’obtenir l’etiqueta de perillós i tòxic” i va demanar “alternatives més ecològiques i adequades pel medi ambient i les persones”. En aquest sentit, Jordi Orriols va assegurar que no s’està fent servir i que també s’està treballant per escollir sempre opcions de jardineria ecològica.

La segona moció, presentada per SER-CP, en suport al compliment del Pacte Verd Europeu i per manifestar el rebuig a la moratòria de la Generalitat respecte a les plantes de valorització energètica i l’ampliació de les mateixes, va ser desestimada amb els vots a favor de SER-CP i C’s i els vots en contra de Poble Unit i Independents-ERC. Aquests dos grups municipals es van mostrar en contra de crear noves incineradores. El regidor Jordi Orriols va afirmar que “el problema és que seguim tolerant que hi hagi municipis que tinguin un 60% de resta” i va afegir que “no s’està atacant l’arrel del problema”.

Podeu veure el Ple complet al canal de Youtube de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana.

Arxivat a: General
Ple 25 novembre 2021