Portada > Ajuntament > Plans i programes > General > Gestió de residus

Gestió de residus

El sistema de recollida de residus actual al nostre municipi és la recollida selectiva amb contenidors a la via pública. En la imatge adjunta a la dreta d'aquesta pantalla pots veure quines deixalles han d'anar a cada contenidor. Per altres residus diferents dels anteriors podeu portar-los a la Deixalleria municipal (Camí de la Rovira, s/n, 93 844 68 58, oberta dimarts de 16-19h, dimecres a divendres de 9:30-13:30h i de 16-19h, dissabte de 9-15h i diumenge de 9-14:30h. Horari d’estiu de l’1 al 31 d’agost: dimarts de 14-19h, dimecres a diumenge de 9-14h).

Per als voluminosos i per a l’esporga disposem d’un servei de recollida porta a porta:

- Voluminosos (mobles, trastos, andròmines): el segon i quart dimarts de cada mes, prèvia trucada al telèfon 93 840 23 30. Us diran el dia que vindran i com heu de deixar els trastos.

- Esporga (restes de jardineria): cada dilluns, prèvia trucada al 93 840 23 30; heu de deixar l’esporga en una saca especial que podeu adquirir a Jardineria Gual (Ctra. de la Sagrera, 22) o bé a Transports Girpei (Verge del Remei, 1).

Compostatge casolà:

Des de l’àrea de medi ambient fomentem aquesta pràctica per la seva sostenibilitat econòmica i ambiental:

1. Elimina el residu sense haver de traslladar-lo (sense transport i emissions de CO2)

2. Elimina els costos de tractament de la matèria orgànica i la fracció vegetal (aquest és el motiu pel qual es bonifica la taxa d’escombraries).

3. Produeix un benefici en forma de compost per als usuaris.

Si teniu qualsevol dubte de com fer compostatge casolà podeu consultar aquesta guia o enviar-nos un correu electrònic.

I recordeu que si sou usuaris de la deixalleria o realitzeu compostatge casolà podeu gaudir de bonificacions de la taxa d’escombraries (consulteu l’apartat de serveis).

On va cada residu?
On va cada residu?