Portada > Actualitat > Notícies > Resultats del quadern de debat familiar

Resultats del quadern de debat familiar

12/06/2017

Una setantena de persones coneixen l’opinió i valoració dels ciutadans i ciutadanes de Santa Eulàlia, en una jornada on també es fa el rellançament del PEP

Aquest passat dissabte, una setantena de persones van omplir la sala polivalent de La Fàbrica per conèixer de primera mà els resultats del quadern de debat familiar. Uns resultats obtinguts a través del retorn de 427 quaderns, essent l’empresa d'estudis sociològics Ceres l’encarregada d’analitzar i exposar les conclusions. Aquestes es classifiquen en diferents temàtiques: el dia a dia al nostre poble, el nostre ajuntament, com som i què fem, nosaltres i els nostres veïns i veïnes i el futur del poble.

Com a dades més destacables, el que més ens agrada del poble és el seu entorn natural (45%), la tranquil·litat (29%) i la seva gent (15%). Per contra, el que menys agrada és la brutícia als carrers, als boscos i als contenidors (14%), la dispersió dels nuclis urbans (14%), el manteniment de carrers i carreteres (13%) i el transport públic (13%). Els temes que ens urgeixen solucionar el més aviat possible són el transport públic, els carrers en mal estat, la recollida de brossa, les telecomunicacions, l’enllumenat i els comerços.

En el nostre dia a dia, el vehicle que més utilitzem és el cotxe. Tot i que estem prou satisfets amb la mobilitat, volem millorar el nostre transport públic. Referent al comerç, trobem a faltar roba i calçat (60%), parament de la llar (27%) i drogueries (22%). El gran desig entre tots els que han respost; una piscina coberta. El nostre mitjà preferit per rebre informació és Canal Set (59%), seguit de la web de l’Ajuntament (37%) i els cartells i les pancartes (27%).

A propòsit dels nostres serveis, el més ben valorat és la Deixalleria (amb un 3,97 sobre 5), mentre que entre els equipaments ho és la Biblioteca Municipal (4,48%). Per a l’escola bressol La Font del Rieral, un 51% aposta per convertir l’edifici en equipament juvenil i cultural, un 34% en equipament comunitari i d’entitats i un 33% en escola bressol. En quan a la valoració de la recollida d’escombraries, un 41% aposta pels contenidors al carrer, un 31% pel porta a porta i un 27% pel sistema mixt. Referent al nostre benestar social, els santaeulaliencs i santaeulalienques pensem que cal ajudar principalment a la gent amb dificultats econòmiques (49%), i que la cohesió social és un dels trets identificatius del municipi.

Per últim, referent a l’Ajuntament, els ciutadans el veiem proper, transparent i bon gestor, a la vegada que creiem que la informació municipal és clara, suficient i objectiva. La forma més comuna de contactar-hi és a través de les instàncies municipals (55%).

Si vols conèixer a fons tots els resultats obtinguts del quadern de debat familiar, pots descarregar-te el document PDF adjunt a aquesta pantalla. També pots visualitzar els vídeos que la família Ronçana han gravat per ajudar a entendre els resultats del quadern.

Rellançament del Projecte Educatiu de Poble

En una segona part de la jornada, es va fer el rellançament del Projecte Educatiu de Poble, altrament conegut com a Pep i Laia. A l'acte hi va participar el diputat d'Educació, Rafael Humet, que va subratllar la importància de reprendre un projecte d'aquestes característiques. Humet també va matissar que el que funciona en l'educació són els projectes "nascuts del consens".

A continuació, una quarantena de persones van participar en els 4 tallers organitzats des de la Diputació de Barcelona, per tal de debatre aspectes de l’àmbit escolar, de fora de l’escola, de la transició al treball i de com esdevenir un poble educador. Aquest tallers es van fer amb l’objectiu de crear un grup impulsor que aporti idees per tal de poder-les aplicar dins de la comunitat educativa del poble. Tota aquella persona que vulgui formar part d’aquest grup, pot omplir el document adjunt a aquesta pantalla i fer-lo arribar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament (carretera de la Sagrera, 3).

Resultats del quadern de debat familiar
Sala polivalent plena per seguir els resultats del quadern de debat familiar
Un dels taller que es van fer durant el rellançament del Projecte Educatiu de Poble

Arxius adjunts