Portada > Actualitat > Notícies > Carta des de Blangoua

Carta des de Blangoua

09/04/2019

Santa Eulàlia rep correspondència del poble camerunès amb el que està agermanat des del 2006, amb l'objectiu de seguir cooperant en el futur

El poble de Blangoua, agermanat amb Santa Eulàlia de Ronçana des de l’any 2006, ha fet arribar una carta a l’Ajuntament del nostre poble a través de mossèn Miquel Àngel Pérez, rector de Santa Coloma de Gramenet. Pérez, que ha lliurat la correspondència aquest matí a l’alcalde Francesc Bonet, va visitar el passat mes de febrer el país del Camerun a través de l’ONG Makary-Blangoua, passant per pobles com Kousséri, Kofia, Blaram, Makary i Blangoua. El contingut de la carta, escrita en francès, el transcrivim a continuació:

"L'alcalde de la comuna de Blangoua al senyor alcalde de Santa Eulàlia de Ronçana.

Objecte: carta per a la reobertura de la cooperació entre els dos ajuntaments.

És un honor escriure aquesta nota per conèixer les vostres notícies i poder potenciar la cooperació existent entre els nostres dos ajuntaments des de 2006 i millorar tot el que no s'ha fet bé en el passat.

De fet, alcalde, volem donar-vos les gràcies per tot el que heu fet pel nostre estimat alcalde, de manera que totes aquestes obres realitzades per l’ajuntament s’han quedat gravades en els nostres records.

Per acabar, alcalde, la població de Blangoua s’uneix al meu equip municipal per donar-vos una vegada més les gràcies pel que heu fet abans i demana reobrir aquesta cooperació que realment ha fet molt de bé a la població. Que l’any 2019 sigui un any de felicitat, salut, longevitat, prosperitat i èxit en el vostre negoci.

Escrit a Blangoua l'11 de febrer de 2019.

L’alcalde,

Mahamat Abdoulkarim"

Mossèn Miquel Àngel Pérez també ha aprofitat la visita a l’Ajuntament de Santa Eulàlia per explicar i compartir l’experiència d’aquests dies al Camerun, destacant que el pont construït a Blangoua gràcies als recursos econòmics prestats per l’Ajuntament en el seu dia encara es manté, però que caldria reforçar-lo. Pérez també ha volgut subratllar l’augment de l’escolarització femenina, el restabliment de l’activitat econòmica a la zona o la crueltat amb la què actua el grup terrorista Boko Haram. Amb tot, l’alcalde de Santa Eulàlia, Francesc Bonet, s’ha compromès a seguir col·laborant en el futur per tal de mantenir actius els vincles amb el poble de Blangoua.

La carta rebuda des de Blangoua
Mossèn Miquel Àngel Pérez explicant la seva experiència al Camerun
Ensenyant el video de recordatori del viatge
Mossèn Miquel Àngel Pérez, traduint la carta escrita en francès
L'alcalde de Santa Eulàlia, Francesc Bonet, llegint la carta rebuda