Portada > Actualitat > Notícies > La Colla de Gitanes de Santa Eulàlia busca nens i nenes per formar un grup de petits

La Colla de Gitanes de Santa Eulàlia busca nens i nenes per formar un grup de petits

16/10/2019

Els assajos serien els dilluns a l’escola La Sagrera i és una activitat gratuïta

La Colla de Gitanes s'adreça al poble de Santa Eulàlia amb l'objectiu de formar un grup de petits, amb nens i nenes de 5 a 12 anys. Podeu trobar tota la informació a continuació:

Què és el ball de gitanes?

El ball de gitanes és un ball tradicional típic del Vallès que antigament només es ballava per carnaval. Ara es comença per carnestoltes i fins el juny es fan trobades a diferents pobles on es fa l’exhibició de les diferents adaptacions que fa cada colla. Es ballen jotes, catxutxes, xotis i contradanses al so de les castanyoles i dels picarols cosits a les espardenyes.

A qui va dirigit?

La Colla de Gitanes de Santa Eulàlia de Ronçana és una entitat sense ànim de lucre que recerca i difon una dansa típica del Vallès. Actualment tenim 4 grups: els petits/mitjans, joves, grans i veterans, que estan oberts a tothom que hi vulgui participar. Aquest any però, la colla de petits s’ha quedat una mica reduïda i volíem fer una crida a tots els nens i nenes del poble, en edats de 5 a 12 anys, a ajudar-nos a fer difusió d’aquesta dansa, perquè les gitanes formen part de la cultura del nostre país.

Quan es balla?

Les ballades comencen per Carnaval i tenen continuïtat fins al mes de juny. Hi ha una ballada cada quinze dies o cada 3 setmanes. Tot i així, els més petits els faríem sortir només pel dia de Carnestoltes a Santa Eulàlia, on tot el poble podria gaudir d’aquesta dansa per part dels petits i a una altra ballada que és molt important per l’entitat, la trobada infantil que es fa per tota la Mancomunitat de la Vall del Tenes.

Assajos

Els assajos serien els dilluns a l’escola La Sagrera i és una activitat gratuïta: novembre (11, 18 i 25), desembre (2 i 16), gener (13, 20 i 27), febrer (3, 10 i 17), març i abril (descans) i maig (4, 11, 18 i 25).

Contacte

Podeu contactar amb nosaltres a través de la pàgina web (Necessites javascript per veure aquest correu-e) i a través de l’instagram gitanes.ser. Fem que la dansa segueixi sent part de la nostra cultura!

Colla de Gitanes de Santa Eulàlia