Portada > Actualitat > Notícies > La 7a Festa del Pagès torna a rememorar la matança del porc i reuneix 22 tractors antics

La 7a Festa del Pagès torna a rememorar la matança del porc i reuneix 22 tractors antics

04/11/2019

Més de 300 persones passen per La Fàbrica durant la jornada de diumenge

La 7a Festa del Pagès va tornar a celebrar la matança del porc, igual que fa 2 anys, en una nova trobada per rememorar les feines arrelades a la pagesia. La jornada va tenir lloc a la sala Muriel Casals de La Fàbrica, on des de primera hora del matí una desena de voluntaris van començar a treballar la carn d’un porc de 105 quilos vingut de l’escorxador. L’animal es va tallar, se li van treure les diferents peces, es va triturar la carn i es van fer les botifarres. Paral·lelament, durant el matí, s’ha preparat un esmorzar popular, on 150 comensals han pogut gaudir d’un entrepà de botifarra.

La matinal també va comptar amb una trobada de tractors antics, organitzada per l’associació ‘Amics dels tractors d’època del Vallès’, amb vehicles vinguts de diferents pobles de la Vall del Tenes. Posteriorment, els 22 tractors aplegats al Pla de l’1 d’Octubre van completar una volta pel poble de Santa Eulàlia.

Finalment, va tenir lloc un dinar popular amb la carn de porc tractada durant el matí. El dinar va comptar amb 150 comensals, que han pogut gaudir d’un plat d’amanida, carn a la brasa amb mongetes i cansalada, postres i beguda. Durant tota la jornada van passar per La Fàbrica més de 300 persones per commemorar aquesta festa organitzada des de la Regidoria de Promoció Econòmica.

Una desena de voluntaris han tractat un porc de 105 quilos
La trobada de tractors antics ha comptat amb 22 vehicles
L'esmorzar de brasa ha tingut 150 comensals