Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia lidera la recollida selectiva de residus al Vallès Oriental amb un 91%

Santa Eulàlia lidera la recollida selectiva de residus al Vallès Oriental amb un 91%

28/07/2020

A nivell de Catalunya, se situa com el segon millor municipi en nombre d'habitants i el novè en el total del rànquing

L'Agència de Residus de Catalunya ha fet públiques les dades de recollida selectiva d'escombraries de l'any 2019. Les dades confirmen que Santa Eulàlia de Ronçana és el municipi del Vallès Oriental amb un major percentatge de recollida selectiva, amb un 90,99%. En percentatge de recollida neta -aquella en la qual no es tenen en compte els impropis-, l'únic municipi pel damunt de Santa Eulàlia és Sant Esteve de Palautordera. 

A nivell de Catalunya, el nostre municipi se situa en el novè lloc de la classificació. Tot i així, tenint en compte el nombre d'habitants, Santa Eulàlia ocupa el segon lloc per darrere de Matadepera. Cal destacar que tots els municipis que encapçalen el "top 10" tenen el sistema de recollida Porta a Porta. 

La feina ben feta té recompensa

Aquests resultats tan positius per a Santa Eulàlia són gràcies a la bona feina que fan tots els veïns i veïnes a casa seva a l'hora de separar les fraccions. En concret, la fracció més ben separada és l'orgànica, on no s'hi troben pràcticament impropis.

Alguns consells que hem de recordar

- Cal treure sempre la brossa dins els cubells amb xip. En cas que alguna bossa no capiga dins del cubell, es pot deixar col·locada al costat del cubell pertintent sense que molestin el pas.

- L'orgànica s'ha de llençar sempre en bossa compostable. Podeu trobar-ne en diversos establiments comercials del municipi a un preu més assequible. Cal treure-la en el cubell marró gran (no airejat).

- Els envasos i la resta s'han de llençar en una bossa de plàstic i treure'ls en el cubell vermell.

- El paper, el cartró i el vidre s'han de treure dins el cubell vermell sense bossa.

- Els dies que es recull la fracció orgànica es pot treure un cubell petit (no més de 40 litres) amb restes vegetals petites: fulles, herbes, restes de gespa... Han d'anar sempre al costat del cubell marró per poder fer la lectura del xip.

- En cas de no poder aportar puntualment els residus amb el sistema porta a porta per causes justificades, pots demanar una acreditació especial per fer ús d’una de les àrees d’emergència. Posa’t en contacte amb nosaltres i te n’informarem.

Podeu adreçar les vostres consultes sobre el sistema Porta a Porta a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o trucant al 93 844 80 25

Arxivat a: General
Felicitació Porta a Porta