Portada > Actualitat > Notícies > Vicenç Ambrós, de Lluçà, guanya el primer premi del 12è Certamen Literari de Relat Breu

Vicenç Ambrós, de Lluçà, guanya el primer premi del 12è Certamen Literari de Relat Breu

10/05/2021

El Teatre Nacional del Tenes va interpretar "La Divina Comèdia" de Dante, obra de la qual havien de partir els treballs presentats

Aquest divendres, 7 de maig de 2021, la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja va acollir l'entrega de premis de la 12a edició del Certamen Literari de Relat Breu. D'entre els 34 treballs presentats, el jurat va decidir atorgar el primer premi a Vicenç Ambrós per l'obra "Abismes". El jurat va valorar "l'enginyós i divertit paral·lelisme de la baixada a l'infern amb Virgili i la baixada al celler en companyia de l'escriptora Dolors Monserdà". Es tracta d'una "història original, surrealista i amb sentit de l'humor".

El segon premi va ser per "Benvolguda Clara", de Núria Farràs, resident a Olèrdola, per la seva "originalitat". Es tracta d'un text epistolar i el jurat en va destacar que és una obra "de lectura fluïda, senzilla i creïble; ben ambientada i que integra bé la proposta del certamen".

El tercer premi va recaure en l'obra "Firenze", d'Andrea Camajuncosas, resident a Gelida. El jurat va valorar que es tracta d'una història bonica i ben escrita, amb unes imatges descrites i uns flashbacks ben integrats.

La temàtica dels treballs presentats havia d'homenatgar Dante Alighieri en la commemoració dels 700 anys de la seva mort. Les propostes havien de partir dels dos primers versos de "La Divina Comèdia", extrets de la versió de Joan F. Mira, editada per Proa: "A la meitat del camí de la vida em vaig trobar dins d'una selva obscura...".

El jurat estava format per Marina Alcojor, Txell Català, Jaume Dantí, Josefina Dantí, Marta Jané i Ramon Vilageliu. Tot i que enguany no es va poder celebrar el tradicional sopar literari, sí que s'ha recuperat la participació d'anteriors edicions.

Arxivat a: General
12è Certamen Literari de Relat Breu
12è Certamen Literari de Relat Breu
12è Certamen Literari de Relat Breu
12è Certamen Literari de Relat Breu
12è Certamen Literari de Relat Breu
12è Certamen Literari de Relat Breu
12è Certamen Literari de Relat Breu