Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia celebra el 8M amb diversos actes al llarg de tot el mes de març

Santa Eulàlia celebra el 8M amb diversos actes al llarg de tot el mes de març

02/03/2022

L'acte central per commemorar el Dia de la Dona serà el 8 de març a la tarda a La Fàbrica

Santa Eulàlia de Ronçana se suma a la commemoració del 8M, Dia Internacional de la Dona, amb diverses activitats reivindicatives, de conscienciació, de debat i també lúdiques que s'allargaran del 4 al 25 de març. Els actes estan coordinats per la Regidoria de Polítiques de Gènere i compten amb la col·laboració de diverses entitats i associacions del municipi, així com la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja i el Centre Cívic i Cultural La Fàbrica.

Els actes del 8M arrancaran aquest divendres 4 de març, amb el concert "Madre, non mi far Monaca", amb All'Aura, el qual forma part de l'11è Cicle de Música Clàssica Eulaliana. Des de l'endemà i fins el 20 de març, l'associació SER Foto presentarà una exposició de fotografies a La Fàbrica dedicada a "les dones de la nostra vida".

La setmana vinent començarà a la Biblioteca amb la trobada del Club de Lectura amb l'escriptora Txell Feixas, autora de "Dones valentes".

El dimarts 8 de març centralitzarà els actes principals del Dia de la Dona. La Fàbrica acollirà a la tarda diversos actes, que començaran amb una sessió esportiva a càrrec de DonaRun i diferents activitats de sensibilització per part de la Regidoria de Polítiques de Gènere i SlowRead SER. A les 20h s'inaugurarà l'exposició 8M, que recull les diferents entrevistes a dones de Santa Eulàlia que s'han publicat a l'Anuari Local. Tot seguit, es llegirà el Manifest del Dia de la Dona i hi haurà una taula rodona sobre Dona i Comerç, amb la participació de Ronçana Comerç Actiu.

Els dies 10, 17, 24 i 31 de març tindrà lloc un curs de defensa personal a La Fàbrica, a càrrec de Jordi Muñoz. Les inscripcions són gratuïtes.

La Biblioteca serà l'escenari de dos espectacles: l'obra de teatre "Cartes d'amor", a càrrec del Teatre Nacional del Tenes l'11 de març al vespre, i l'espectacle de contes infantils i taller de titelles "La veritat de les princeses", la tarda del 15 de març

L'Escola Bressol L'Alzina i l'AFA organitzen dos tallers, un centrat en el joc amb nines i cotxes i un altre per compartir idees sobre l'educació feminista i la coeducació. També a nivell educatiu, l'Institut La Vall del Tenes durà a terme diversos tallers amb l'alumnat, sobre violències 2.0, les desigualtats en el món laboral, la cosificació de la dona i la identitat de gènere.

Els dies 12 i 13 de març tindrà lloc la segona edició del FemmArt, unes jornades de feminisme i art impulsades des de l'Esplai Santaka. L'exterior de La Fàbrica s'omplirà de taules rodones, música, tallers i exposicions d'art. La iniciativa sorgeix de l'Assemblea Jove i forma part d'aquests pressupostos participatius.

La celebració del mes de la dona clourà el 25 de març amb una trobada d'SlowRead SER i una taula rodona sobre dona i món rural a la Biblioteca.

 

Podeu consultar el programa complet d'activitats als arxius adjunts a aquesta notícia.

Arxivat a: Polítiques de Gènere
8M
8M
8M
8M
FemmArt
Taller AFA Alzina
SER Foto
Escola Bressol 8M
Cartes d'amor
Club de lectura
Curs defensa personal
Hora del conte

Arxius adjunts