Portada > Actualitat > Notícies > Gerard Soler, nou director de la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja

Gerard Soler, nou director de la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja

06/10/2022

Soler agafa el relleu a Belén Martínez, qui es va jubilar aquest estiu

Gerard Soler és el nou director de la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja de Santa Eulàlia de Ronçana, després que l'anterior directora, Belén Martínez, es jubilés aquest estiu. Soler té el Grau en Informació i Documentació i el Màster en Gestió i Direcció de Biblioteques i Serveis d'Informació. Mentre acabava els estudis, va treballar al Centre de Documentació del Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona i des de 2020 ha treballat a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, a Vic, Súria, L'Hospitalet de Llobregat, Granollers i Santa Maria de Palautordera.

Gerard Soler assegura que entoma aquest repte "amb moltes ganes i il·lusió d'engegar nous projectes i continuar apostant pels que ja són vigents i funcionen", procurant aportar el seu "granet de sorra per millorar-los". Soler explica que entén "les biblioteques públiques com a espais vius, innovadors i participatius, que fomenten el pensament crític i l'empoderament de la ciutadania". Qualifica de "magnífica" la Biblioteca de Santa Eulàlia i en destaca "els espais grans i diàfans que permeten adaptar-se a cada moment". La Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja acull moltes activitats al llarg de l'any, tant culturals com educatives i socials, i Soler en ressalta en treball intens que s'ha fet fins al moment per aconseguir-ho.

El nou director de la Biblioteca de Santa Eulàlia buscarà "la millora contínua", ja que "ha de formar part del dia a dia en qualsevol organització". Per fer-ho, compta amb la resta de l'equip, a qui qualifica de "dinàmic, proactiu i amb moltes idees per fer front als futurs reptes". Gerard Soler agraeix l'acollida que li ha fet aquest equip i a la Belén Martínez pel traspàs i la seva predisposició.

Soler, finalment, anima a la ciutadania a "proposar noves idees, projectes i possibles col·laboracions", ja que assegura: "La Biblioteca és del poble i pel poble i tothom ha de tenir-hi cabuda i se l'ha de sentir seva".

Arxivat a: Cultura
Gerard Soler