Portada > Actualitat > Notícies > Setmana Europea de la Prevenció de Residus: del 19 al 27 de novembre

Setmana Europea de la Prevenció de Residus: del 19 al 27 de novembre

16/11/2022

L’enfoc temàtic d’aquesta 14a edició es centra en els tèxtils.

La campanya europea de sensibilització per reduir els residus, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, se celebrarà del 19 fins al 27 de novembre. Aquest any la campanya es centra en els tèxtis, ja que són la quarta categoria que exerceix una major pressió en l'ús de matèries primeres i aigua. Es calcula que menys de l'1% de tots els tèxtils del món es reciclen en nous tèxtils. Per respondre al repte, des de la Comissió Europea es treballa amb una estratègia global de la UE pels tèxtils, amb mesures per potenciar el percentatge de recollida selectiva, de reutilització i de reciclatge dels tèxtils. A Catalunya el nivell de recollida selectiva dels residus tèxtils és menor al 15%, durant la EWWR es donaran idees i materials per allargar la vida d’aquest recurs. 

A Santa Eulàlia, la regidoria de Medi Ambient organitza diferents accions entorn de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Com ja és habitual, l'alumnat de P3 i de 1r d'ESO de l'escola Ronçana i La Sagrera, participarà a la setmana amb un taller adaptat a cada edat per la prevenció, reutilització i reparació i se'ls entregarà carmanyoles a P3 i boc'n'rolls per 1r d'ESO. 

La novetat d'enguany és el taller gratuït per descobrir què fer amb la roba vella "Dona una altra vida a la teva roba" que es durà a terme el dilluns 21 de novembre al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica. Podeu apuntar-vos a un dels dos grups, el primer de 16 a 18 h; o el segon de 18 a 20 h. Cal formalitzar la inscripció escrivint un correu a (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Per altra banda, el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental participa també amb la campanya de sensibilització sobre la prevenció de residus amb dues activitats  molt arrelades i reconegudes pels usuaris i les usuàries d’aquestes instal·lacions: 

  • DeixaLlibresque té com a objectiu continuar promovent la reutilització de llibres usats provinents d’aquestes instal·lacions. Ja s’han reutilitzat més de 36.000 exemplars.
  • Jo RNova i tu? promou la reutilització d’objectes en bon estat per a la seva posterior comercialització mitjançant les entitats d’inserció sociolaboral adherides al RNova, actuació que ha permès la reutilització de més de 14.000 objectes.

 

L’agenda d’activitats de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2022 està disponible al web de l’ARC. Podeu consultar també el material que l'Agència de Residus de Catalunya entorn del reciclatge de la roba, com per exemple el diccionari temàtic de l'impacte dels residus tèxtils al planeta.

 

Arxivat a: General, Medi Ambient
Setmana Europea de la prevenció de residus - notícia
Setmana Europea de la prevenció de residus - Taller de roba 2022
Setmana Europea de la prevenció de residus - Deixallibres 2022
Setmana Europea de la prevenció de residus - RNOVA 2022

Arxius adjunts