Portada > Actualitat > Notícies > La Biblioteca convoca la 12a edició del Concurs de Punts de Llibre

La Biblioteca convoca la 12a edició del Concurs de Punts de Llibre

19/01/2023

El tema d'enguany és els animals de companyia (mascotes) per commemorar el centenari del naixement de Josep Vallverdú i Aixalà

La Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja ha obert la convocatòria de la 12a edició del Concurs de Punts de Llibre, amb els animals de companyia (mascotes) com a protagonistes. Enguany, la Biblioteca proposa il·lustrar els punts de llibre amb imatges de gossos, gats, hàmsters, conills, tortugues, ocells de companyia o qualsevol animal amb qui es convisqui dia a dia i que formin part de la família. Amb aquesta temàtica es commemora el centenari del naixement de Josep Vallverdú i Aixalà, creador del Rovelló, un petit gos d'atura valent, audaç i solidari protagonista de molts dels seus relats d'aventures.

El concurs està obert a totes les persones que ho vulguin i de totes les edats. Com cada any, hi ha les cinc categories de sempre i aquesta vegada se n'hi afegeix una sisena: l'accessible, per seguir garantint la igualtat d'oportunitats a totes les persones en la participació del concurs. Per tant, les categories seran:

  • 1a: fins a 7 anys.
  • 2a: de 8 a 10 anys.
  • 3a: d'11 a 16 anys.
  • 4a: de 17 a 99 anys o més.
  • 5a: premi al millor treball conjunt de classe per les escoles.
  • 6a: accessible.

Cada participant podrà presentar un màxim de dos punts de llibre. Tots els premiats rebran una bossa exclusiva amb un lot de regals, llibres i material de pintura, gràcies a l'aportació dels comerços de Santa Eulàlia, algunes empreses locals i l'Ajuntament.

Les propostes es lliuraran a la Biblioteca del 20 al 27 de febrer de 2023 i s'exposaran del 13 de març al 14 d'abril. L'acte de lliurament dels premis serà dimarts 28 de març.

Els treballs s'han de presentar en format 5x21cm, sobre cartolina, il·lustrat per una sola cara i sense límit de colors. Els dibuixos han de ser inèdits i el jurat valorarà l'originalitat i els trets d'autenticitat de cada edat. Els originals s'hauran de lliurar en un sobre i a la part del darrere del punt de llibre i escrit a llapis hi constarà el nom, l'edat, l'adreça i el telèfon de la persona participant i, si s'envien des de les escoles, afegir a aquestes dades el nom de l'escola i el curs.

També recordar que els punts guanyadors i els segons premis de cada categoria s’editaran i distribuiran com a punts de llibre de la Biblioteca de Santa Eulàlia de Ronçana de l’any 2023.

En adjunt a aquesta notícia hi trobareu el cartell del concurs i les bases complertes, on hi trobareu els detalls de la convocatòria.

Arxivat a: Cultura
Concurs Punts de Llibre 2023
Cartell Concurs de Punts de Llibre 2023

Arxius adjunts