Portada > Actualitat > Notícies > El pla Oikos, coordinat per Mossos i vuit Policies Locals, redueix els robatoris amb força als domicilis

El pla Oikos, coordinat per Mossos i vuit Policies Locals, redueix els robatoris amb força als domicilis

24/02/2023

El dispositiu, pioner a Catalunya, posa en marxa helicòpters i drons per evitar aquests casos

Des de fa cinc setmanes està activat el pla Oikos, un dispositiu pioner en coordinació entre Mossos d'Esquadra i la Policia Local de vuit municipis de la província de Barcelona, entre ells Santa Eulàlia de Ronçana. Gràcies a la feina duta a terme amb l'ús d'helicòpters i drons, els robatoris amb força a domicilis han disminuït un 65%.

El pla permet desenvolupar una tasca preventiva i, alhora, disposar d'una reacció immediata en el cas que es detecti un robatori. Amb els drons es pot treballar a distància, ja que disposen d'una òptica molt potent, que permet a la policia fer un seguiment de moviments sospitosos i indicar a les dotacions terrestres cap on s'està movent el vehicle o les persones detectades.

En alguns casos, el robatori es produeix des de la porta principal, però, generalment, els lladres actuen forçant finestres laterals sense una bona visibilitat des de l'exterior de l'habitatge. És per això que Mossos i Policia recomanen als veïns i veïnes que instal·lin mesures d'autoprotecció, com la il·luminació de les parcel·les com a mesura dissuassòria.

L'informatiu del cap de setmana de RTVE es va fer ressò del pla Oikos. Podeu veure el reportatge en aquest enllaç.

En paral·lel a aquest pla, segueix en peu el dispositiu Vicus, uns controls preventius conjunts de vuit Policies Locals i Mossos, entre elles les quatre de la Vall del Tenes, que es fan el mateix dia i a la mateixa hora.

Arxivat a: General
Pla Oikos