Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia fomenta les compres a granel per ser residu zero

Santa Eulàlia fomenta les compres a granel per ser residu zero

20/03/2023

En col·laboració amb Ronçana Comerç Actiu, del 3 al 28 d'abril els comerços i restaurants repartiran materials reutilitzables per fer una compra sense residus

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, amb el suport de l'Agència Catalana de Residus i la col·laboració de Rezero i Ronçana Comerç Actiu (RCA), impulsa una iniciativa de sensibilització per normalitzar la reutilització en els comerços i restaurants locals i reduir, així, els plàstics d'un sol ús generats al municipi.

Sota el lema "Volem SER Residu Zero", a partir de dilluns vinent, 3 d'abril, i fins el dia 28, els comerços i restaurants repartiran materials reutilitzables com bosses de roba, bosses de malla i carmanyoles perquè els clients es puguin emportar la compra sense residus. Alhora, per cada vegada que s'utilitzin aquests materials a Santa Eulàlia, el comerç donarà butlletes per omplir i participar en un sorteig de 10 lots d'elements reutilitzables.

El sorteig se celebrarà el 4 de maig a les 18.30 h al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica, coincidint amb un taller sobre la menstruació sostenible.

Per un dia a dia sense residus

Cada vegada són més les persones que adopten models de consum responsables amb el medi ambient i que opten per fer una compra sense residus. Per exemple, la venda a granel, que sempre ha estat present al comerç de proximitat, torna a guanyar protagonisme i es fomenta amb les últimes lleis aprovades pel govern espanyol en matèria de residus i envasos.

Aquesta nova normativa obliga als comerços a acceptar envasos reutilitzables, atorga la responsabilitat de l'estat dels recipients a les persones consumidores i eximeix els comerços de qualsevol responsabilitat en relació a la seguretat alimentària. A més, els comerços a partir de 400 metres quadrats han de disposar d'almenys el 20% de la superfície destinada a l'oferta de productes sense embalatge primari. Això inclou tant la venda a granel com l’oferta de productes amb envasos reutilitzables.

Per altra banda, els restaurants estan obligats a tenir envasos per oferir als comensals que s’emportin les sobres del plat.

Arxivat a: Medi Ambient
Volem SER Residu Zero
Volem SER Residu Zero

Arxius adjunts