Portada > Actualitat > Notícies > Una exposició, una xerrada i un taller escolar sobre aigua per sensibilitzar la ciutadania

Una exposició, una xerrada i un taller escolar sobre aigua per sensibilitzar la ciutadania

26/05/2023

Amb motiu de la Setmana de la Natura, l'Ajuntament organitza diverses activitats per conscienciar sobre la sequera

Del 22 de maig al 5 de juny se celebra la Setmana de la Natura i Santa Eulàlia de Ronçana s'hi ha sumat amb tres activitats relacionades amb l'aigua i amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre l'escassetat hídrica en un any de sequera.

Operació Aigua

L'exposició itinerant "Operació Aigua" d'Agbar està centrada en la sensibilització per a un consum responsable d'aigua. La mostra es podrà veure de manera gratuïta al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica del dilluns 29 de maig al dilluns 5 de juny en horari d'obertura al públic i la inauguració serà el proper dilluns a les 12 h a càrrec de l'alcalde de Santa Eulàlia, Francesc Bonet, i la gerent territorial d'Agbar, Berta Trillo.

L'objectiu de l'exposició és conscienciar a la ciutadania sobre la situació actual dels recursos hídrics i la disponibilitat d'aigua en el futur, sobre els usos i abusos que en fem com a societat, així com sobre l'impacte que aquestes accions tenen en el medi natural. La mostra va dirigida a tots els públics, tot i que fa especial èmfasi en l'àmbit familiar i escolar. El canvi climàtic impacta de forma alarmant en la disponibilitat d’aigua i, tot i que les mesures per garantir el recurs passen per inversions que han d’executar les administracions, tots podem fer petits gestos que, de forma agregada, tinguin un impacte positiu.

“Operació Aigua” compta amb quatre blocs: “Com contaminem l’aigua?”, “Com s’embruta l’aigua?”, “Aigua per a tothom?” i “Quanta aigua consumeixes?”, on posa de relleu dades rellevants sobre la seva accessibilitat. Per exemple, més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d’aigua potable, més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, fet que provoca la contaminació de les aigües.

Actualment, l’exposició “Operació Aigua” ha arribat gairebé a una cinquantena de poblacions catalanes des que es va posar en marxa l’any 2021.

Com ens arriba l'aigua a casa?

Dins del monogràfic "Parlem d'aigua" a Santa Eulàlia, el divendres 2 de juny a les 20 h La Fàbrica acollirà la xerrada "L'abastament d'aigua potable a les nostres comarques. Com ens arriba l'aigua a casa nostra?". La trobada anirà a càrrec de Pau Maturana, enginyer elèctric i ex-tècnic de l'ETAP Ter, xarxa de distribució i enginyeria d'ATLL.

Finalment, el dimarts 6 de juny s'impartirà el taller educatiu "Crua, neta i potable" a l'Escola Ronçana per ensenyar als infants de forma lúdica quines són les característiques de l'aigua, els organismes que en formen part i la seva funció com a bioindicadors.

Arxivat a: Medi Ambient
Parlem d'aigua
Exposició Operació Aigua
Operació Aigua
Inauguració exposició Agbar
Inauguració exposició Agbar
Inauguració exposició Agbar
Inauguració exposició Agbar
Inauguració exposició Agbar

Arxius adjunts