Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia organitza dues pedalades per la Setmana Europea de la Mobilitat

Santa Eulàlia organitza dues pedalades per la Setmana Europea de la Mobilitat

07/09/2023

Amb motiu del Dia sense cotxes el 21 de setembre, hi haurà un taller d'skate i patinet davant de les escoles

Santa Eulàlia de Ronçana se suma, un any més, a la Setmana Europea de la Mobilitat, enguany dedicada a l'eficiència energètica i sota el lema escollit per la Comissió Europea "Combina i mou-te!". Del 16 al 22 de setembre s'organitzen diferents activitats per sensibilitzar de les conseqüències negatives que té l'ús irracional del cotxe a la ciutat i per promoure alternatives de mobilitat sostenibles, segures i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric.

La primera activitat serà el dijous 21 de setembre, coincidint amb el Dia sense cotxes. Davant de les escoles de Santa Eulàlia, de 16.30 a 18 h, l'Ajuntament organitza un taller d'skate i patinet, amb activitats relacionades amb la mobilitat sostenible i pensades per a famílies. Els infants hauran de portar el seu skate o patinet i hauran d'anar acompanyats d'un adult. Aquest dia hi haurà afectacions a la circulació:

  • Tall dels carrers Forn i Sant Francesc de Paula, davant l'Escola Ronçana, de 8.30 a 18 h.
  • Tall del Camí del Serrat, entre els carrers Salve Regina i Ponent, davant l'Escola La Sagrera i l'Escola Bressol L'Alzina, de 15.30 a 18 h.

A més, s'organitzen dues pedalades. La primera, en col·laboració amb la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja i en el marc de l'Hora del conte, serà la Pedalada de contes amb Jeep Gasulla. Tindrà lloc el divendres 22 de setembre a les 17.30 h, amb sortida i arribada a la mateixa Biblioteca. És una activitat per a infants a partir de 3 anys i amb un recorregut de 2,2 km. Cal portar bicicleta, casc i aigua i les places són limitades: cal inscripció prèvia al formulari de la Biblioteca en aquest enllaç.

La segona és la Pedalada pel Patrimoni i contra el canvi climàtic, dins les Jornades Europees del Patrimoni. El diumenge 15 d'octubre a les 10 h la sortida arrencarà des de Sant Simple i acabarà al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica, passant per diferents masies de Santa Eulàlia. Guiada per Jaume Dantí, la pedalada farà parada a Can Maspons, Can Farell, Can Falgar, Can Pallars i Can Burguès. Cal portar bicicleta, casc i aigua i, en aquest cas, no cal inscripció prèvia.

Arxivat a: Medi Ambient, Mobilitat
Setmana Europea de la Mobilitat 2023
Setmana Mobilitat 2023
Setmana Europea de la Mobilitat 2023
Setmana Europea de la Mobilitat 2023
Pedalada de contes
Pedalada pel Patrimoni i contra el canvi climàtic

Arxius adjunts