Portada > Actualitat > Notícies > La 13a edició del Concurs de Punts de Llibre se centra en els pirates

La 13a edició del Concurs de Punts de Llibre se centra en els pirates

30/01/2024

La Biblioteca commemora el centenari de la mort d'Àngel Guimerà amb un homenatge a "Mar i Cel"

La Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja ha obert la convocatòria de la 13a edició del Concurs de Punts de Llibre, amb els pirates com a protagonistes. La temàtica vol commemorar el centenari de la mort d'Àngel Guimerà (1845-1924) i fer un homenatge a una de les seves obres més significatives, "Mar i Cel", una història d'amor impossible entre un pirata sarraí i la jove cristiana que ha capturat en el darrer abordatge. La Biblioteca proposa il·lustrar els punts de llibre amb imatges relacionades amb la pirateria marítima: vaixells, pirates, tresors, botins, tripulació, el mar, illes, ports, etc.

El concurs està obert a totes les persones que ho vulguin i de totes les edats. Com l'any passat, hi ha sis categories:

  • 1a: fins a 7 anys.
  • 2a: de 8 a 10 anys.
  • 3a: d'11 a 16 anys.
  • 4a: de 17 a 99 anys o més.
  • 5a: premi al millor treball conjunt de classe per les escoles.
  • 6a: accessible.

Cada participant podrà presentar un màxim de dos punts de llibre. Tots els premiats rebran una bossa exclusiva amb un lot de regals, llibres i material de pintura, gràcies a l'aportació dels comerços de Santa Eulàlia, algunes empreses locals i comarcals i l'Ajuntament. Els punts guanyadors i els segons premis de cada categoria s’editaran i distribuiran com a punts de llibre de la Biblioteca de Santa Eulàlia de Ronçana de l’any 2024.

Les propostes es lliuraran a la Biblioteca fins el 27 de febrer de 2024 i s'exposaran del 7 de març al 13 d'abril. L'acte de lliurament dels premis serà dimarts 19 de març.

Els treballs s'han de presentar en format 5x21cm, sobre cartolina, il·lustrat per una sola cara i sense límit de colors. També poden ser en format digital. Els dibuixos han de ser inèdits i el jurat valorarà l'originalitat i els trets d'autenticitat de cada edat. Els originals s'hauran de lliurar en un sobre i a la part del darrere del punt de llibre i escrit a llapis hi constarà el nom, l'edat, l'adreça i el telèfon de la persona participant i, si s'envien des de les escoles, afegir a aquestes dades el nom de l'escola i el curs.

En adjunt a aquesta notícia hi trobareu el cartell del concurs i les bases complertes, on hi trobareu els detalls de la convocatòria.

Arxivat a: Cultura
13è Concurs de Punts de Llibre
Cartell 13è Concurs de Punts de Llibre
Díptic 13è Concurs de Punts de Llibre
Díptic 13è Concurs de Punts de Llibre

Arxius adjunts