Portada > Actualitat > Notícies > El Mes de la Dona a Santa Eulàlia se centra en el paper de la dona en la cultura

El Mes de la Dona a Santa Eulàlia se centra en el paper de la dona en la cultura

26/02/2024

Hi haurà diverses activitats al llarg del mes de març, amb un acte central el 8M a La Fàbrica

Santa Eulàlia de Ronçana se suma, un any més, a la commemoració del 8M, Dia Internacional de la Dona, amb diverses activitats i actes de conscienciació, de debat i lúdics durant el mes de març, anomenat el Mes de la Dona. Els actes estan coordinats per la Regidoria d'Igualtat i Gènere i compten amb la col·laboració de diverses entitats i associacions del municipi, així com la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja i el Centre Cívic i Cultural La Fàbrica.

Dona i cultura centren els actes del 8M

L'any passat, les dones esportistes van ser les protagonistes de la jornada i enguany l'eix temàtic és Dona i Cultura. El mateix divendres 8 de març a La Fàbrica es llegirà el manifest del 8M i s'inaugurarà una exposició que farà un recorregut pel paper de la dona en diverses entitats i activitats culturals del poble al llarg de la història. Posteriorment, a les 20.15 h, el Teatre Nacional del Tenes representarà un fragment de l'obra de teatre "El Florido Pensil nenes", per donar pas, a les 20.30 h a una taula rodona. Per cloure l'acte, a les 21.30 h hi haurà un concert amb un duet de veu i piano, amb Elena Oliver i Miquel Gomà.

Xerrades, tallers i formacions

Aquest any s'organitza una nova edició del Taller de Defensa Personal, que tindrà lloc el dijous 7 de març de 17 a 19 h a La Fàbrica.

La Biblioteca ja va encetar les activitats del Mes de la Dona amb l'hora del conte de febrer i també organitza una tertúlia amb Cristina Campos, finalista del Premi Planeta 2022 per "Historias de mujeres casadas".

En l'àmbit de l'art, Sant Simple acollirà la 4a edició de les jornades Femmart sobre feminisme i art el dissabte 9 de març durant tot el dia.

A l'Escola Ronçana i a l'IES La Vall del Tenes s'hi faran diverses formacions en coeducació pel professorat, a càrrec de Doblevia.

Més endavant, el Casal Parroquial se suma al 8M amb l'obra de teatre "8 dones", que es representarà el 13 d'abril a les 19 h i el 21 d'abril a les 18 h.

 

Adjunt a aquesta notícia hi trobareu el programa complet del Mes de la Dona 2024.

Arxivat a: General, Igualtat i Gènere
8M 2024
Cartell 8M
Programa 8M 2024
Taller de defensa personal

Arxius adjunts