Portada > Actualitat > Notícies > La dona i la cultura centren els actes del Mes de la Dona a Santa Eulàlia

La dona i la cultura centren els actes del Mes de la Dona a Santa Eulàlia

15/03/2024

El 8M va aplegar una seixantena de persones a La Fàbrica, moltes representants de diverses entitats i associacions del municipi

Santa Eulàlia s'ha tornat a tenyir de lila en el Mes de Dona, enguany dedicat al paper de la dona en la cultura. El poble s'ha sumat, un any més, a la commemoració del 8M, Dia Internacional de la Dona, amb diverses activitats i actes de conscienciació, de debat i lúdics durant el mes de març, anomenat el Mes de la Dona. Els actes estan coordinats per la Regidoria d'Igualtat i Gènere i compten amb la col·laboració de diverses entitats i associacions del municipi, així com la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja i el Centre Cívic i Cultural La Fàbrica.

Eix temàtic: Dona i Cultura

El divendres 8 de març La Fàbrica va acollir l'acte central del 8M, amb la lectura del manifest, una exposició que fa un recorregut pel paper de la dona en diverses entitats i activitats culturals del poble al llarg de la història, la representació d'un fragment de l'obra "El Florido Pensil nenes" a càrrec del Teatre Nacional del Tenes i una taula rodona, seguida d'un concert amb un duet de veu i piano, amb Elena Oliver i Miquel Gomà.

Xerrades, tallers i formacions

La Biblioteca va encetar les activitats del Mes de la Dona amb l'hora del conte de febrer i també va organitzar una tertúlia amb Cristina Campos, finalista del Premi Planeta 2022 per "Historias de mujeres casadas". A l'Escola Ronçana i a l'IES La Vall del Tenes s'hi fan diverses formacions en coeducació pel professorat, a càrrec de Doblevia.

Es van posposar el Taller de Defensa Personal, de moment sense nova data, i la 4a edició de les jornades Femmart sobre feminisme i art, per la pluja del dissabte 9 de març.

Més endavant, el Casal Parroquial se suma al 8M amb l'obra de teatre "8 dones", que es representarà el 13 d'abril a les 19 h i el 21 d'abril a les 18 h.

Arxivat a: Igualtat i Gènere
8M 2024
8M 2024
8M 2024
8M 2024
8M 2024
8M 2024
8M 2024
8M 2024
8M 2024
8M 2024