Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia reprèn els lligams amb Blangoua, poble agermanat des de 2006

Santa Eulàlia reprèn els lligams amb Blangoua, poble agermanat des de 2006

18/04/2024

S'organitzarà una xerrada de sensibilització el 10 de maig a les 19 h a La Fàbrica

Santa Eulàlia de Ronçana i Blangoua (Camerun) són pobles agermanats des de 2006. En els darrers anys, degut a la pandèmia i a l'activitat del grup extremista islàmic Boko Haram, les activitats entre els dos municipis s'havien paralitzat, però enguany, des de l'Ajuntament i amb la col·laboració de l'ONG Makary Blangoua, es reprenen els lligams.

Està previst fer una xerrada de sensibilització a l'any, la propera: divendres 10 de maig a les 19 h a La Fàbrica. Sota el títol "Blangoua avui: situació actual i accessibilitat", Miquel Àngel Pérez, de l'ONG, parlarà de com està vivint el poble la incursió de Boko Haram i de les dificultats per arribar-hi i comunicar-s'hi.

Alhora, els centres educatius de Santa Eulàlia treballaran l'agermanament, els valors que implica i coneixeran de més a prop Blangoua i com és la vida en un altre lloc del món.

L'agermanament és la relació que s’estableix per tal de fer possible, a partir d’una coneixença mútua, el desenvolupament de l’esperit solidari i del desig de frenar les desigualtats, i les causes que les provoquen, entre els homes i dones d’una altra part de la terra. Es tracta d'establir un vincle entre la població de Santa Eulàlia i la de Blangoua, una relació amb la voluntat de compartir valors i recursos, considerant-nos pobles iguals per aprendre i enriquir-nos mútuament. Aquest intercanvi global, tant entre institucions com entre el teixit associatiu d’ambdós pobles, és una oportunitat per a l’apropament entre la poblacions d’un i altre municipi. L'última visita a Blangoua va tenir lloc al 2010, tot i que s'estableix un marc estable de cooperació, amb voluntat de continuïtat en el temps.

Arxivat a: General, Solidaritat i Cooperació
Blangoua
Xerrada Blangoua

Arxius adjunts