Lecxit

El Lecxit és un projecte d’acompanyament lector. A Santa Eulàlia es va presentar el passat 19 de gener a la Biblioteca i la mateixa setmana va començar amb 10 parelles formades per un alumne de quart a sisè de primària de les escoles locals i una persona voluntària que l’acompanya en aquest camí de descoberta del gust per la lectura. Les trobades són d’una hora setmanal durant el curs escolar i s’hi fan a la biblioteca.

A més de gaudir de la lectura, i de la millora en el rendiment escolar de l’alumne, el Lecxit és una aposta de generositat i cohesió social que uneix famílies, infants, voluntaris, i també escoles, biblioteca i altres serveis municipals, en una tasca cooperativa on tothom aporta i rep descobertes, coneixements, companyia... 

Acabem d’engegar el projecte pilot però encara pot créixer més si augmenta el número de voluntaris disposats a col·laborar. T’hi apuntes?

Trobaràs informació a la Biblioteca, les escoles i l’Ajuntament de Santa Eulàlia.

El programa Lecxit va arrencar a Catalunya com a prova pilot el curs 2011-2012 en una desena d’escoles d’arreu del país. Compta amb el suport del Departament d’Ensenyament, la Fundació Jaume Bofill i l’Obra Social de la Caixa. Actualment hi ha prop de 120 punts i hi participen prop de 2.000 voluntaris i nens a tot Catalunya.

Una dada: A la prova de comprensió lectora realitzada als estudiants participants en aquest projecte els darrers tres anys, el percentatge d’alumnes amb nivell adequat de comprensió lectora ha passat del 26% al 81%.

Més informació al portal Lecxit a internet: www.lectura.cat

Alumnes i voluntàris durant una sessió del projecte Lecxit
Alumnes i voluntàris durant una sessió del projecte Lecxit