Avellaners de Can Burguès

Contacte

  • Nom: Avellaners de Can Burguès
  • Adreça: Carretera de Barcelona
  • Codi postal: 08187
  • Municipi: Santa Eulàlia de Ronçana
  • Telèfon: 93 844 80 07
  • a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)
  • Web: http://canburgues.cat/

La principal activitat de Can Burguès és l’agricultura, en què dedica 26 hectàrees al cultiu de l’avellaner (Corylus Avellana), repartides en diverses parcel·les d’edats i varietats diferents.

Hi ha camps en què els avellaners tenen una edat superior als cinquanta anys i d’altres en què la plantació s’ha realitzat l’any 2017. Degut a l’envelliment de gran part dels arbres s’ha iniciat un procés de renovació consistent en l’arrencada i posterior replantació dels arbres més vells amb varietats més productives. Aquesta renovació es durà a terme de manera esglaonada durant els propers 12 anys.

Aproximadament la meitat dels avellaners són de la varietat negret. Pel seu gust és la més apreciada per consumir torrada, com aperitiu i com a postres. Hi ha també altres varietats que afavoreixen la pol·linització.

L’any 2004 es va optar per fer la conversió a conreu ecològic, dit també biològic o orgànic, amb l’objectiu d’obtenir productes naturals, de màxima qualitat, saludables i de bon sabor. Després de tres anys d’estar en període de reconversió l’any 2007 vàrem obtenir la primera collita amb certificació ecològica que atorga la Generalitat de Catalunya.

L’agricultura ecològica no utilitza productes químics de síntesi com hormones, herbicides, plaguicides, fertilitzants…D’aquesta manera no es perjudica la fauna útil i s’eviten riscos per a la salut humana ja que no es generen residus que es poden acumular al sòl i als fruits.

L’agricultura ecològica no treballa amb organismes genèticament modificats (transgènics) i fa un ús racional i eficient dels recursos i l’energia.

Avellaners de Can Burguès
Avellaners de Can Burguès