Portada > Actualitat > Notícies > La santaeulalienca Mercè Fornies, de Ca la Pujala, compleix 100 anys

La santaeulalienca Mercè Fornies, de Ca la Pujala, compleix 100 anys

28/06/2019

Fornies, juntament amb Gregoria Campo, són les dues úniques àvies centenàries del municipi

Avui, dia 28 de juny, està sent un dia molt especial per a la santaeulalienca Mercè Fornies Riverola, de Ca la Pujala, al barri del Rieral. I és que Fornies ha complert ni més ni menys que 100 anys, acompanyada de la seva família. L’alcalde Francesc Bonet, la regidora de Gent Gran, Mònica Pons, i la tècnica de Benestar Social, Montse Iglesias, li han fet una visita a casa seva per felicitar-la i entregar-li la Medalla Centenària de la Generalitat, un ram de flors i un pastís.

Fornies, nascuda a la ciutat de Saragossa l’any 1919, va venir sola fins a Santa Eulàlia amb només 20 anys buscant l’amor de la seva vida, el senyor Ramon Gol Grau, el qual va conèixer a la zona de l’Ebre durant la guerra civil espanyola. De fet, abans de venir al nostre municipi, l’aragonesa va estudiar per ser advocada, ja que el seu pare era notari. En aquella època, ella i una altra persona eren les úniques noies de l’Aragó que estaven estudiant a la universitat. Un cop es va instal·lar a Santa Eulàlia va exercir de “practicanta”, posant injeccions a la gent, una professió que avui dia equivaldria al d'infermera d'ambulatori. Fornies té 2 fills, 4 nets i 5 besnéts.

Amb aquest aniversari, ja són dues les àvies centenàries que hi ha al nostre municipi després que el novembre de 2017 celebrés 100 anys la senyora Gregoria Campo Andrés.

Arxivat a: General
Fornies, acompanyada de la família, Bonet i Pons
Fornies, rebent la Medalla Centenària de la Generalitat de mans de l'alcalde Francesc Bonet