Portada > Actualitat > Notícies > Tret de sortida al procés participatiu de la Font del Rieral

Tret de sortida al procés participatiu de la Font del Rieral

01/03/2021

A finals de juny es coneixerà l’ús que tindrà l’equipament. L'Ajuntament estrena una nova plataforma de participació des d'on es vehicularà tot el procés.

Arrenca el procés participatiu que decidirà el futur de l’equipament Font del Rieral. A partir d’avui, tota la ciutadania de Santa Eulàlia ja pot inscriure’s a la plataforma de participació Decidim, des d’on es vehicularà tot el procés. Entre els mesos de març i juny tindran lloc les diferents fases que composen l’acció de democràcia directa.

Un procés en cinc fases

El tret de sortida d’aquest procés participatiu comença amb la difusió d'informació per tal que tota la comunitat disposi d’un context des d’on començar a fer propostes. Entre les dades disponibles al Decidim s’hi troba la diagnosi d’equipaments feta pel personal tècnic municipal, amb la qual s’ofereix una radiografia de tots els equipaments del municipi.

La segona fase arriba a finals d’aquest mes de març i es tracta de fer les propostes d’usos. Aquestes propostes poden fer-se a través del Decidim o bé omplint el tríptic que arribarà a totes les llars i que es pot entregar al Punt Jove La Taka. Addicionalment, per a totes aquelles persones que ho desitgin, els dies 24 i 31 de març a les 19h tindran lloc dues sessions informatives i d’elaboració conjunta de propostes. La inscripció a aquestes sessions virtuals es pot fer a través del Decidim, i les propostes d’usos es poden fer des del 22 de març fins el 4 d’abril. Les sessions estaran moderades per personal extern especialitzat en participació ciutadana i amb dinàmiques que permetin la cocreació i facilitin la participació de totes les persones assistents.

La tercera fase del procés seguirà amb una validació tècnica de les propostes. Una comissió formada per personal tècnic municipal de les àrees relacionades amb les propostes que s'hagin presentat farà una valoració en base als criteris establerts a les bases del procés. Entre d’altres coses, es tindran en compte aspectes com la viabilitat tècnica i econòmica de les idees proposades, on el cost total de la rehabilitació interior i l’adaptació de la proposta no superi els 100.000€.

La quarta fase torna a implicar la participació de la ciutadania, ja que és el moment de realitzar les votacions. D’entre totes aquelles propostes que hagin passat la validació tècnica, la ciutadania podrà triar-ne tres en un procés de votació que es durà a terme a través del Decidim. El formulari de votació estarà disponible entre el 31 de maig i el 13 de juny.

Finalment, el procés acabarà amb la cinquena fase, el retorn. En aquest darrer tram es farà difusió a tota la ciutadania dels resultats del procés i les votacions.

Decidim, la nova plataforma de participació

Aquest procés participatiu serà el primer que es vehicularà a través de la plataforma Decidim. Aquesta eina ha estat dissenyada i cedida per part de la Diputació de Barcelona, i ja està implantada en molts municipis de Catalunya com ara Barcelona, Sabadell, Mataró o Montornès del Vallès.

Des d’aquest aplicatiu es vehicularà tot el procés participatiu. La ciutadania ha de registrar-se a la plataforma i, un cop confirmat el compte des del correu electrònic, es pot començar a participar en els diferents espais disponibles.

Actualment ja es pot consultar tota la informació d’aquest procés i fer la inscripció a les trobades dels dies 24 i 31 de març. Durant aquesta primera setmana s’acabarà de nodrir de més informació relacionada amb el propi edifici Font del Rieral.

Arxivat a: General
Banner pp font del rieral

Arxius adjunts