Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia obté per primera vegada el Segell Infoparticipa de transparència

Santa Eulàlia obté per primera vegada el Segell Infoparticipa de transparència

10/04/2024

L'accessibilitat de l'Ajuntament puja 20 punts en un any i se situa al 86,54%

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP), un grup de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha atorgat a l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana el Segell Infoparticipa, que certifica l'assoliment dels indicadors de transparència de la pàgina web i del portal de transparència. Aquest s'entrega quan s'assoleix almenys el 85% dels indicadors.

L'ens elabora anualment el Mapa Infoparticipa, una eina que avalua la transparència de les institucions públiques de Catalunya per tal de garantir la qualitat i la transparència de la comunicació pública. Enguany, l'Ajuntament ha obtingut una puntuació del 86,54%, uns 20 punts més que al 2023, que era del 67,31% i que ja havia augmentat en un 25% respecte a l'any anterior.

Valoració positiva del Síndic de Greuges

Recentment, el Síndic de Greuges de Catalunya ha publicat el seu informe anual corresponent a l'any 2022 sobre transparència, accés a la informació pública i bon govern, que elabora en compliment del títol VIII de la Llei 19/2014, de 29 de desembre. En el cas de Santa Eulàlia, el municipi es manté dins la mitjana de les puntuacions de poblacions de 5.001 a 20.000 habitants, obtenint una millor avaluació que a l'any anterior. Santa Eulàlia ha estat avaluada per primera vegada de manera individualitzada per aquest ens en matèria de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

El Síndic considera diferents atributs de l'administració: accessible; eficaç, resolutiva i de qualitat; que faci servir un llenguatge comprensible; garantista i amb informació actualitzada, reutilitzable i interoperable.

 

La ciutadania pot consultar el Portal de Transparència i pot exercir el seu dret d'accés a la informació pública, mitjançant aquest tràmit específic.

 

Trobareu més informació sobre els indicadors de transparència en aquest enllaç.

Aquesta fita s'ha aconseguit gràcies a la feina transversal de tots els departaments de l'Ajuntament, que seguiran treballant per mantenir el nivell d'excel·lència pel que fa a transparència.

Arxivat a: Comunicació, General, Govern Obert
Segell Infoparticipa 2024
Segell Infoparticipa 2024
Segell Infoparticipa 2024
Segell Infoparticipa 2024