Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Santa Eulàlia aprova la creació del Consell de Medi Ambient i del Consell Econòmic

L’Ajuntament de Santa Eulàlia aprova la creació del Consell de Medi Ambient i del Consell Econòmic

27/11/2015

I-ERC retira el contenciós que en el seu dia va presentar contra el sistema de recollida d’escombraries

El Ple ordinari celebrat aquest passat dimecres al vespre va permetre la creació de dos nous Consells: el de Medi Ambient i l’Econòmic, que se sumen als anteriorment creats (Consell Municipal, Consell Nacional i Consell Social).

Sobre el Consell de Medi Ambient, el regidor de Poble Unit, Jordi Orriols, va afirmar que “formava part del nostre programa electoral fer aquest tipus de Consells. La nostra proposta és partir d’un principi de neutralitat, on sigui el propi Consell qui faci la regulació d’aquest reglament”. El líder d’I-ERC, Ramon Vilageliu, va afirmar que “serem intransigents per tal d’aconseguir un poble net”. El punt va quedar aprovat amb 9 vots a favor (Poble Unit, PSC, CDC i ICV-EUiA) i 4 abstencions (I-ERC). Els passos a seguir a partir d’ara per part del Consell de Medi Ambient serà generar els estatuts, establir el funcionament del propi consell, saber les persones que l’integraran i veure quins temes cal abordar, entre els que s’hi prioritza el del sistema de recollida d’escombraries.

L’altre dels Consells abordats en el plenari, l’Econòmic, també va quedar aprovat a través d’una moció de constitució presentada per part d’I-ERC. Pel regidor independent, Pere Cabot, “és bàsic saber com es fa la gestió econòmica de l’Ajuntament. No volem treballar només en els pressupostos. L’objectiu és tenir una visió amplia i oberta de les coses que s’han de fer”. El punt va quedar aprovat per unanimitat, tot i que va ser necessari que el grup d’I-ERC fes una esmena atribuint-li el nom de Consell, en comptes de Comissió, que és el que hi havia inicialment plantejat.

En el torn de precs i preguntes, I-ERC va anunciar que retirava el contenciós que en el seu dia va presentar contra el sistema de recollida d’escombraries en contenidors. Ho fan, segons el regidor Ramon Vilageliu, “perquè s’allargava massa temps, i malgrat que el contracte entre Urbaser i l’Ajuntament continua sent morós, considerem oportú retirar el procediment judicial per la bona predisposició que veiem en l’actual govern sobre aquest tema”.

Arxivat a: General
Ple ordinari 25-11-15