Portada > Actualitat > Notícies > El torrent de Can Font ja llueix nova imatge

El torrent de Can Font ja llueix nova imatge

02/02/2016

Una subvenció de l’Agència Catalana de l'Aigua permet netejar les lleres del torrent i replantar la zona amb vegetació autòctona

L’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) ha estat l’encarregada de netejar durant aquests darrers 3 mesos les lleres del torrent de Can Font. Una actuació que ha permès canviar, a millor, la imatge d’aquesta zona. Durant els mesos de novembre i desembre es va retirar l’arbrat no autòcton, la canya americana i moltes deixalles que hi havia a la zona. Tanmateix es va desbrossar tota la resta de l’espai de forma selectiva per tal de no malmetre certes espècies d’arbres. Durant el mes de gener s’ha replantat la zona amb 50 arbres (30 freixes, 10 roures i 10 àlbers) i 50 arbustos (15 sanguinyols, 15 arços blancs, 10 saücs i 10 marfulls).

Amb la replantació d’aquesta vegetació autòctona, la intenció és aplicar a partir d’ara un manteniment acurat a curt termini, amb la idea que en el futur es mantingui per si sol.

El cost total d’aquesta actuació ha sigut de 11.023,85 euros, dels quals un 80% els ha assumit l’ACA (8.819,08 euros) i un 20% l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana (2.204,77 euros).

Arxivat a: General
Torrent de Can Font
Torrent de Can Font