Portada > Actualitat > Notícies > La regidoria de Medi Ambient engega una campanya per fomentar l’ús de l’autocompostatge

La regidoria de Medi Ambient engega una campanya per fomentar l’ús de l’autocompostatge

23/02/2016

Aquesta pràctica pot suposar un estalvi del 15% en la factura d’escombraries

La regidoria de Medi Ambient ha posat en marxa una campanya per tal de fomentar la pràctica de l’autocompostatge. L’Ajuntament ja té a la seva disposició, de forma totalment gratuïta, un total de 30 compostadors per aquells ciutadans de Santa Eulàlia que hi estiguin interessats. Per sol·licitar un d’aquests recipients, només cal omplir una instancia genèrica a les oficines d’atenció al ciutadà de l’Ajuntament de Santa Eulàlia. Des de la regidoria també s’impartirà un curset de formació per a totes aquelles famílies que decideixin adquirir-ne un.

L’autocompostatge és una pràctica sostenible a nivell econòmic i ambiental, que té diverses avantatges, com ara eliminar el residu sense haver de traslladar-lo, eliminar els costos de tractament de la matèria orgànica i la fracció vegetal, i el benefici en forma de compost per als usuaris. D’avantatges, però, n’hi ha més. Aquelles famílies que facin ús d’aquests compostadors tindran un descompte del 15% en la taxa d’escombraries. Si a més a més, es fa ús del carnet de la deixalleria, el descompte d’aquest rebut pot incrementar-se fins al 25%.

A la dreta d’aquesta pantalla trobareu una guia per tal de resoldre qualssevol dubte sobre el compostatge casolà.

Compostador

Arxius adjunts