Portada > Actualitat > Notícies > El ple ordinari aprova la creació del Consell Municipal de Barris i del catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable

El ple ordinari aprova la creació del Consell Municipal de Barris i del catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable

30/05/2016

També s’aproven 5 mocions i es fa efectiva la renúncia al càrrec del regidor de CDC, Vicenç Fuertes

Santa Eulàlia recuperarà, després de 5 anys, el Consell Municipal de Barris. Així es va decidir en el ple ordinari celebrat aquest passat dijous a la Sala Pau Casals de la Biblioteca. L’alcalde Francesc Bonet va recalcar la necessitat de donar, novament, “veu als barris”. El Consell de Barris serà un òrgan de participació que tindrà com a finalitat ser un canal de participació ciutadana en el desenvolupament de les polítiques municipals de proximitat. Una eina de convivència i de treball basada en la coresponsabilitat col·lectiva per aprofundir en les necessitats, prioritats i solucions, pel que fa als serveis i millorar-ne la qualitat. Aquest consell estarà integrat per el regidor de Participació Ciutadana, Jordi Orriols, un representant de cada grup municipal amb representació al Consistori, un representant de cada una de les associacions de veïns, entitats i col·lectius, cívics i socials que hi vulguin assistir, així com a títol individual, les persones vinculades a la participació ciutadana per la seva activitat i /o professió, i pel seu coneixement tècnic i experiència. També es crearà una comissió d’estudi per tal d’elaborar el reglament de funcionament del Consell de Barris.

Un dels altres punts principals del ple, va ser l’aprovació inicial d’un pla especial urbanístic per crear un catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable, que permetrà registrar les 69 masies que actualment té Santa Eulàlia. L’objectiu és el de conservació i recuperació del patrimoni construït, regulant-ne les condicions d’ordenació i edificació, així com els usos que li són permesos.

El Ple també va aprovar 5 mocions, 4 d’elles aprovades per unanimitat. El grup municipal I-ERC en va presentar 3: una per a la promoció de producció i consum d’energies netes per consolidar la sobirania energètica local, una altra per commemorar el 4 de juny com a dia de l’associacionisme cultural, i una última en defensa de la sobirania del parlament de Catalunya i contra els atacs a les lleis catalanes. Aquesta última moció va rebre l’abstenció del regidor del PCS, Abraham Requena, justificant que “no es podien barrejar temes nacionals amb temes socials”. Les altres dues mocions van ser presentades pel grup del PSC: una en suport al Dia Mundial contra la Homofòbia i el Dia Mundial dels Drets LGTB, i una altra en suport a una Llei d’aprofitament dels excedents alimentaris. A la dreta d’aquesta pantalla podeu trobar en PDF totes les mocions i esmenes que es van aprovar al ple.

L’últim dels punts va servir per a que el regidor de CDC, Vicenç Fuertes, presentés la seva renúncia al·legant incompatibilitats amb la seva actual feina.

Ple ordinari

Arxius adjunts