Portada > Actualitat > Notícies > La plaça de l'Ajuntament acollirà aquest diumenge la 4a Festa del Pagès, dedicada a la mongeta del ganxet

La plaça de l'Ajuntament acollirà aquest diumenge la 4a Festa del Pagès, dedicada a la mongeta del ganxet

01/12/2016

Els pagesos faran les feines de batuda, garbellada i tria de les mongetes

Aquest diumenge dia 4 de desembre, la plaça de l'Ajuntament acollirà la 4a edició de la Festa del Pagès, que enguany està dedicada a la mongeta del ganxet. Des de la Regidoria de Promoció Econòmica s'han preparat diversos actes durant tot el matí. A les 10 els pagesos duran a terme les feines de batuda, garbellada i tria de les mongetes. A les 12 del migdia, Benjamin Alvarado, president del Consell Regulador de la DOP Mongeta del Ganxet, farà una xerrada de les propietats d’aquesta llegum i les seves varietats amb el títol "La mongeta del ganxet, un llegum de qualitat". La matinal acabarà amb un tast de mongetes amb botifarra gratuït per tothom. En cas de pluja, la Festa del Pagès es farà a la sala Muriel Casals de La Fàbrica.

Cal recordar que la plantada de les mongetes del ganxet es va iniciar el passat mes de juliol al camp de Can Lluïset. El següent pas va ser durant el mes d'octubre, on es van fer les feines de nasprar i segar per, finalment, realitzar l'última de les tasques aquest proper diumenge. La Festa del Pagès del 2013 es va dedicar al llaurar, el rasclar i l’aplanar, el 2014 al segar i el batre i el 2015 a la verema.

Arxivat a: General
Festa del Pagès 2016
Festa del Pagès 2016