Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia acull 400 ciclistes en la 2a edició del Memorial Pere Vilardebò

Santa Eulàlia acull 400 ciclistes en la 2a edició del Memorial Pere Vilardebò

28/02/2017

Guillem Garcia, en júniors, i Mathieu Deleyen, en cadets, es proclamen guanyadors de la cursa

Santa Eulàlia va acollir aquest passat diumenge la prova inaugural de la Copa Catalana júnior i cadet de ciclisme, englobada dins de la 2a edició del Memorial Pere Vilardebò. 400 corredors repartits en 27 equips vinguts d’arreu de Catalunya, Espanya i França van disputar aquesta cursa en línia amb sortida i arribada des de la plaça de l’Ajuntament.

En la categoria júnior es va proclamar campió el català Guillem Garcia, de l’equip Bicis Esteve de Vic, completant els 78 quilòmetres de recorregut per diversos pobles del Vallès Oriental i el Moianès en un temps de 2 hores, 4 minuts i 27 segons. Garcia es va endur la victòria en un emocionant esprint final amb els francesos Marc Mehagnoul i Axel Bouchet, segon i tercer respectivament. El mallot com a líder provisional de la categoria júnior a la Copa Catalana 2017, tenint en compte la puntuació de la cursa de diumenge i la cronoescalada de dissabte des de Bigues a Sant Feliu de Codines, va ser pel corredor de Premià de Mar, Alex Martín, de l’equip Trans-Lujan Mollet del Vallès.

En la cursa dels cadets, el guanyador va ser el francès Mathieu Deleyen, de l’equip Culture Velo, completant els 50 quilòmetres de recorregut en 1 hora, 29 minuts i 1 segon. La segona posició va ser per Juan Ayuso, del Ginestar-Ulbsports i la tercera per Luis Vivian, de l’equip Trek Quadis. El liderat provisional de la categoria cadet de la Copa Catalana 2017 va ser per a l’Arnau Gilabert, de la Unió Ciclista Vilanova. I en categoria femenina d’elit la victòria va ser per a la Louise Mary Laker, del Frigorífics Costa Brava.

La portaveu de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté, va presidir l’entrega de premis. Munté va ser rebuda per diversos regidors de l’Ajuntament i va signar el llibre de visites del consistori. L’alcalde Francesc Bonet també li va fer entrega del Llibre del patrimoni històric de Santa Eulàlia. Qui tampoc van faltar a la cita van ser les actuacions de l’escola de dansa Trackdance, els Gegants de Santa Eulàlia, el cantant Daniel Tura o l’Esbart Rosa d’Abril de Castellterçol. Més de 100 voluntaris van ajudar a que aquest 2n Memorial Pere Vilardebò tornés a ser un èxit i un referent dins del panorama ciclista.

I el dia abans de la cursa en línia, dissabte, va tenir lloc l’altra de les proves puntuables en aquesta 2a edició del Memorial Pere Vilardebò amb una cronoescalada per equips de 6 quilòmetres entre Bigues i Sant Feliu de Codines. En categoria cadet i femenina van participar un total de 25 equips, essent els guanyadors l’equip Unió Ciclista Vilanova, on els seus 3 primers corredors en entrar a la línia de meta ho van fer amb un temps de 12 minuts i 52 segons. En júniors, dels 22 equips participants va sortir com a vencedor l’equip Esetec-Cartagena, aconseguint un temps de 12 minuts i 1 segon.

Cursa en línia de la 2a edició del Memorial Pere Vilardebò. Fotografia de Natascha Chekannikova
Els ciclistes, concentrats abans de la sortida. Fotografia de Natascha Chekannikova
Cursa en línia de la 2a edició del Memorial Pere Vilardebò. Fotografia de Natascha Chekannikova
Cursa en línia de la 2a edició del Memorial Pere Vilardebò. Fotografia de Natascha Chekannikova
Neus Munté, acompanyada de Francesc Bonet, signant el llibre de visites de l'Ajuntament
Fotografia de família amb Neus Munté i diversos regidors de l'Ajuntament
L'equip Esetec-Cartagena, guanyadors júniors de la cronoescalada