Portada > Actualitat > Notícies > Aprovades per unanimitat les ordenances fiscals 2018

Aprovades per unanimitat les ordenances fiscals 2018

23/10/2017

El ple també condemna la violència policial de l'1-O, demana l'alliberament dels Jordis i declara persones “non grates” el Rei Felip VI i Enric Millo

El ple ordinari celebrat aquest passat dijous a la Sala Pau Casals de la Biblioteca va servir per aprovar, entre d’altres coses, les ordenances fiscals 2018 per a Santa Eulàlia, on tots els grups municipals hi van votar a favor. Unes ordenances que no presenten cap tipus d’increment en els tipus impositius, més enllà de petites modificacions de caràcter tècnic i jurídic en el text d’alguna d’elles. Destaca la incorporació d’una nova ordenança, la de “Gestió, liquidació, inspecció i recaptació dels ingressos de dret públic municipal”, la qual regula totes les altres. El regidor d’I-ERC, Pere Cabot, va explicar que al seu partit li semblava “prudent” mantenir-les, i més tenint en compte la situació que viu actualment el país. El regidor del PSC, Abraham Requena, va afirmar que aquestes eren unes ordenances “continuistes”. La votació afirmativa de les ordenances fiscals per part de tots els partits de l’arc municipal no es donava al nostre municipi des del ple del 20 de novembre del 2001.

L’altre punt de l’ordre del dia que va quedar aprovat per unanimitat va ser el Pla Especial Urbanístic del Catàleg de Masies i Cases Rurals en sòl no urbanitzable. El que també va aprovar-se, amb l’única abstenció del PSC, va ser la modificació d’annex d’inversions i de crèdit 10/2017, on el sobrant de 5.000 euros derivat d’aquesta partida anirà per a la inversió d’armilles de la Policia Local. El regidor d’I-ERC, Pere Cabot, va mantenir la idea que els diners dels ciutadans vagin destinats a donar-los serveis al poble. Francesc Montes, del PDeCAT, va basar la seva intervenció per preguntar sobre unes obres pendents d’una coberta a l’entrada de l’oficina de la Policia Local per aixoplugar-se la pluja. L’alcalde Francesc Bonet va respondre que no estaven previstes en el pressupost 2017 però que ho tindrien en compte per a les del 2018. Per últim, el regidor del PSC, Abraham Requena, va justificar la seva abstenció en aquesta modificació de crèdit “per coherència” en el que havien votat en el darrer pressupost.

En l’apartat de mocions se’n van presentar un total de vuit (podeu trobar-les adjuntades a aquesta pantalla), gairebé totes relacionades amb els esdeveniments polítics que està vivint Catalunya aquestes últimes setmanes. La primera moció, presentada conjuntament per PU, I-ERC i PDeCAT, va ser en condemna i rebuig a la violència de la Policia espanyola durant el passat 1 d’octubre. El text també declarava persona non grata al delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo. L’única abstenció va ser la del PSC, on el seu regidor va justificar-la explicant que el seu partit “ja presentava la seva pròpia moció sobre aquest assumpte”.

La segona moció, d’ICV-EUiA va ser de condemna i rebuig per l’actuació desproporcionada del regne d’Espanya envers els votants de l’1-O i la declaració de persona non grata al Rei Felip VI. La moció va comptar amb l’abstenció del PSC i el PDeCAT, on el seu regidor Francesc Montes va justificar-ho “per por a les represàlies legals de vetar al Rei, tot i estar-hi d’acord”.

La tercera moció, d’ICV-EUiA, va ser de rebuig a la repressió contra la ciutadania i les institucions de Catalunya i de defensa de diàleg polític. Només el PSC s’hi va abstenir per idèntics motius a la primera.

La quarta moció, del PSC, de condemna i rebuig a les accions policials durant el passat 1-O, només va comptar amb el vot favorable del propi partit socialista i els vots en contra dels altres partits municipals. Uns vots en contra basats en el text redactat en el punt quart de la moció, on es demanava “exigir al Parlament de Catalunya que reprovés al Govern de la Generalitat i al seu President, haver trencat l’Estat de Dret a Catalunya”.

La cinquena moció, també del PSC, de suport als alcaldes i alcaldesses que estan rebent pressions i amenaces per complir la legalitat davant la convocatòria de l’1-O, va comptar també amb l’únic vot favorable dels socialistes i la negativa de la resta de partits. Una negativa donada pel redactat del text, on es responsabilitzava a Carles Puigdemont de pressionar alcaldes per cedir espais municipals. En aquest sentit, l’alcalde Francesc Bonet, va explicar que ell no havia rebut cap tipus de pressió per part de la Generalitat.

La sisena moció, presentada conjuntament per PU, I-ERC, PDeCAT i ICV-EUiA va servir per demanar l’alliberament dels presidents d’Òmnium Cultural i l’ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Tots van votar-hi a favor menys el PSC, que es va abstenir, pel fet de presentar-ne una de pròpia.

La setena moció, del PSC, demanava també la llibertat de Cuixart i Sànchez. Aquesta, però, no va quedar aprovada al votar-hi en contra tots els partits, on no van estar d'acord amb el tipus de redactat de la moció.

La vuitena i última moció, presentada per ICV-EUiA, va ser en defensa de l’educació com a eina de cohesió, donades les afirmacions durant aquests últims dies del PP i Ciutadans posant en dubte la qualitat del sistema educatiu a Catalunya. Tots els grups hi van votar a favor.

En l’apartat d’informació diversa l’alcalde va confirmar que durant aquesta setmana Santa Eulàlia esdevindrà poble d’acollida amb l’arribada d’una família veneçolana, que el projecte Pep i Laia començarà a posar-se en marxa en els propers dies i que els Premis Tardor se celebraran el 25 de novembre a La Fàbrica.

Arxivat a: General
Un moment del ple ordinari d'aquest passat dijous