Portada > Actualitat > Notícies > La 5a Festa del Pagès, dedicada a la matança del porc, tindrà lloc el 12 de novembre a La Fàbrica

La 5a Festa del Pagès, dedicada a la matança del porc, tindrà lloc el 12 de novembre a La Fàbrica

24/10/2017

Hi haurà preparació de carns i botifarres, esmorzar i dinar popular, jocs tradicionals i exposició fotogràfica

La 5a Festa del Pagès tindrà la matança del porc com a protagonista. El proper 12 de novembre, de 9 del matí a 2 del migdia, el recinte de La Fàbrica acollirà diverses activitats. Les exposem a continuació:

- 9.00: Inici de la festa. Vine a veure com es preparen les carns i es fan les botifarres.

- 10.00h: Esmorzar de brasa. Pa amb tomàquet, carn i botifarres a la brasa i beguda per 3 euros.

- 11.00 a 13.00h: Vine a participar en els jocs tradicionals al pàrquing de La Fàbrica (bitlles catalanes, ferradura, tiratxines, bèlit, etc.)

- 14.00h: Dinar popular. Amanida, botifarra amb mongetes i cansalada, embotits, postres i beguda per 8 euros.

Durant tot el dia hi haurà una exposició fotogràfica amb imatges cedides pels propis veïns sobre aquesta pràctica. Els tiquets es vendran el mateix dia de la festa, a La Fàbrica.

L'Ajuntament vol deixar clar que en cap cas es sacrificarà cap animal en directe, ja que el porc vindrà mort i trossejat de l'escorxador. Cal recordar que en anys anteriors s’han dut a terme altres treballs de camp com el llaurar i l'aplanar, el segar i el batre, la verema i l'obtenció de la mongeta del ganxet. Uns treballs que des de la Regidoria de Promoció Econòmica es recuperen amb la intenció de dignificar la feina dels nostres avantpassats.

Matança del porc
Matança del porc