Portada > Actualitat > Notícies > Actuacions dutes a terme al camí fluvial del Tenes al seu pas per Santa Eulàlia

Actuacions dutes a terme al camí fluvial del Tenes al seu pas per Santa Eulàlia

05/02/2018

La Regidoria de Medi Ambient convida a gaudir d’aquest recorregut de 4,8 quilòmetres d'entorn natural

La Regidoria de Medi Ambient ha dut a terme, durant aquests últims mesos, diferents actuacions al camí fluvial del riu Tenes al seu pas per Santa Eulàlia de Ronçana. Unes intervencions que es duen a terme cada any i que tenen com a objectiu conservar un espai únic, ric en flora i fauna, dins del nostre municipi. A continuació passem a detallar els treballs que s'han dut a terme:

- Eliminació de la canya americana i altres espècies invasores (nyàmera, raïm de moro, card marià, lligabosc japonès, ailant, etc.) centrat en la zona de Can Sabater i d’altres ubicacions susceptibles a risc d’inundació.

- Retirada d’arbres caiguts a la llera del riu Tenes.

- Repàs de vegetació a la Font de la Figuera i adequació de l’entorn.

Tanmateix, la Regidoria de Medi Ambient vol convidar a tots els seus veïns i veïnes a gaudir del camí fluvial al seu pas per Santa Eulàlia. Cal tenir en compte que el riu Tenes és un dels elements patrimonials més importants del nostre municipi, tant pel seu valor ecològic i paisatgístic com perquè és un element bàsic d’identitat. Té un recorregut de 4,8 quilòmetres, es troba a una altitud entre els 140 i els 187 metres sobre el nivell del mar i té un pendent total d’un 1%. A part d’una gran riquesa en la seva flora, la fauna al Tenes incorpora, de forma estable des de fa 4 anys, la presència de la llúdriga. L’existència d’aquest mamífer és un clar indicador del bon estat del que gaudeix l’aigua del riu Tenes.

En el mapa adjunt a aquesta pantalla podràs veure per on transcorre el camí fluvial dins del poble de Santa Eulàlia. En la llegenda ubicada en la part inferior, s’indiquen aquelles fonts recuperades i perdudes, així com altres elements d’interès al llarg del recorregut.

Camí fluvial del riu Tenes
Camí fluvial del riu Tenes
Camí fluvial del riu Tenes
Camí fluvial del riu Tenes
Camí fluvial del riu Tenes

Arxius adjunts