Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia celebra la Diada reivindicant el dret a decidir, l'alliberament dels presos i el retorn dels exiliats

Santa Eulàlia celebra la Diada reivindicant el dret a decidir, l'alliberament dels presos i el retorn dels exiliats

12/09/2018

Un total de 39 entitats i associacions del municipi participen a l’ofrena floral

Santa Eulàlia va tornar a celebrar amb èxit, ahir dilluns, una nova Diada Nacional de Catalunya. L’epicentre dels actes va ser la plaça Onze de Setembre, al barri del Rieral, on des de les 11 del matí va fer-se la ballada de sardanes per part de la Cobla Ciutat de les Roses. A les 12 del migdia van començar els actes institucionals, on el ball d’homenatge interpretat per la Colla de Gitanes va donar el tret de sortida. Seguidament, la Coral Santa Eulàlia va interpretar el Cant de la Senyera.

A continuació va tenir lloc la commemoració de tres efemèrides: els 80 anys del bombardeig a Granollers interpretat per Jaume Arnella, els 50 anys del Maig Francès interpretat per l’Arnau Valls i els 50 anys de l’Estaca de Lluís Llach amb Toni Casanovas i l’acompanyament a la guitarra de Jaume Arnella.

El regidor de Cultura, Francesc Dantí, va procedir amb la lectura del manifest recordant els fets de fa més de 3 segles, destacant “la fortalesa i el coratge” del poble de Catalunya davant les tropes borbòniques. A més a més, va fer un repàs a la situació política del moment, qualificant-la d’anòmala. “Reivindiquem que som gent de pau. El futur dels catalans i les catalanes pertany a la ciutadania”, va subratllar Dantí, que va exigir l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats a l’estranger.

Després de la lectura del manifest va arribar el torn de l’ofrena floral, on un total de 39 entitats i associacions de Santa Eulàlia van formar-ne part. Totes van dipositar el seu corresponent ram de flors davant del monument de l’11S. El cant dels segadors per part de tots els presents va procedir l’últim parlament del matí, a càrrec de l’alcalde Francesc Bonet, que va demanar unitat davant del dret a decidir. A més a més, va voler tenir paraules d’agraïment respecte el passat 1 d’octubre. “Aquell dia vaig estar molt orgullós de tots els que vau estar allí. Tots junts som imparables”.

La jornada es va completar amb la sortida de 4 autobusos, amb 220 persones a bord, des de la benzinera del Poste en direcció a la Diada que es va celebrar a la Diagonal de Barcelona.

Més de 200 corredors a la 31a Cursa de la Vall de Tenes

L’acte més matiner el dia de la Diada va ser, però, la ja tradicional Cursa de la Vall del Tenes, que enguany va arribar a la seva 31a edició. En categoria masculina el guanyador va ser el Daniel Baena, de l’equip Duscholux, que va completar el terç de marató amb un temps de 57 minuts i 27 segons. En categoria femenina la victòria va ser per a la Lali Masriera, del club Tbikes, amb un temps d’1 hora, 9 minuts i 55 segons. La cursa va comptar amb la participació de 206 corredors i corredores.

Ofrena floral davant del monument de l'11S
La Coral de Santa Eulàlia interpretant el Cant de la Senyera
La Diada va comptar amb nombrós públic
Jaume Arnella, commemorant els 80 anys del Bombardeig de Granollers
50 anys de l'Estaca de Lluís Llach, interpretat per Toni Casanovas i Jaume Arnella
El regidor de Cultura, Francesc Dantí, fent la lectura del manifest
Representants de l'Ajuntament durant l'ofrena floral
L'alcalde Francesc Bonet va voler agraïr la movilització del passat 1 d'octubre a Santa Eulàlia
El Cant dels Segadors, punt i final dels actes institucionals