Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia inaugura el 'Pla de l’1 d’octubre' al recinte exterior de La Fàbrica

Santa Eulàlia inaugura el 'Pla de l’1 d’octubre' al recinte exterior de La Fàbrica

01/10/2018

Una placa commemora el referèndum d’autodeterminació de Catalunya celebrat avui fa un any

"Pla 1 d’octubre. El primer d’octubre del 2017 Catalunya va ser convocada en referèndum per decidir el seu futur polític. La gent del nostre poble es va aplegar en aquest lloc per a votar i defensar les urnes i les llibertats". Aquestes són les paraules que es poden llegir a la placa que, ahir diumenge, es va descobrir al recinte exterior de La Fàbrica per commemorar el primer aniversari del referèndum d’autodeterminació de Catalunya. La placa també ret homenatge a les prop de 3.000 persones que aquell dia van estar fent cua a l'exterior del centre cívic del Rieral per tal de poder votar democràticament el futur del seu país.

L’acte, que va comptar amb la presència d’un centenar de persones, va obrir-se amb el parlament de l’alcalde de Santa Eulàlia, Francesc Bonet, que va voler recordar els fets ocorreguts avui fa un any a Catalunya i al nostre municipi. Bonet va exalçar la tasca de tots els que aquell dia van defensar pacíficament les urnes a La Fàbrica i van acabar exercint el seu dret a vot. Tot seguit es va descobrir la placa commemorativa amb l'ajuda de l’alcalde, Francesc Bonet, el regidor d’I-ERC, Ramon Vilageliu, el regidor del PDeCAT, Francesc Montes i la regidora ICV-EUiA, Elvira Mas.

La jornada es va tancar amb la projecció del documental fet per Canal Set sobre l’1-O a Santa Eulàlia, on apareixen imatges des del dia abans de la votació fins a l'aturada de país del 3 d'octubre. Aquest film es podrà veure per Canal Set avui dilluns, després del Set Informa de 2/4 de 10 del vespre.

Placa del 'Pla de l'1 d'octubre'
El recinte exterior de La Fàbrica té nou nom
Un centenar de persones no es van voler perdre l'acte d'inauguració
L'alcalde i diversos regidors de l'Ajuntament, descobrint la placa