Portada > Actualitat > Notícies > El 2n Fòrum d’Educació Pep i Laia escull quatre nous projectes per dur a terme aquest any 2019

El 2n Fòrum d’Educació Pep i Laia escull quatre nous projectes per dur a terme aquest any 2019

01/04/2019

Una cinquantena de persones formen part de la trobada

Aquest passat dissabte, el Centre Cívic i Cultural La Fàbrica va acollir el 2n Fòrum d’Educació Pep i Laia, impulsat des de la Regidoria d’Educació. La trobada, que va comptar amb una cinquantena de participants de totes les edats, va iniciar-se amb l’exposició de propostes per part del Grup Impulsor. Seguidament, els allí presents es van dividir en els quatre tallers dels diferents àmbits per analitzar les propostes. Per últim es va procedir a la votació del fòrum. Les propostes finalment triades en cada àmbit van ser:

- Taller àmbit fora escola: “Sortim amb família”. Sortides a l’entorn proper amb bicicleta, a peu, patinet... acompanyats d’un professional que aporti coneixements sobre l’entorn. També sortides lúdiques com, per exemple, joc de pistes al voltant de temàtiques. Sempre de caire familiar, és a dir, per a tota la família.

- Taller àmbit transició escola-treball: 1) Facilitar eines als infants per treballar l’esforç i l’atenció: tallers tècniques d’estudi, xerrades per a les famílies de temes que generen neguit i espai de salut i nutrició. 2) Recuperació masies antigues per aprofitar-les com a espai de trobada per a joves, xerrades i servei psicopedagògic.

- Taller àmbit poble-educador: “SER CoGeneracional”. Trobades d’intercanvi de coneixements entre infants, joves i gent gran.

- Taller àmbit infants-joves: “Got Talent del grup de joves”. Aquesta es va decidir que es duria a terme i que no calia votar-la, ja que tothom hi estava d’acord. Primer municipi que té un Grup Impulsor de joves. Tanmateix, i a demanda popular, es va acordar crear un consell d’infants per fer-los partícips en decisions que els afecten a ells mateixos.

A partir d’ara, aquestes propostes seran traslladades al Grup Impulsor per tal de tirar-les endavant durant aquest any 2019.

El Grup Impulsor de joves durant el 2n Fòrum d'Educació Pep i Laia