Portada > Actualitat > Notícies > La Fira Lliga’t a la Terra ven més de 15.000 unitats de planter en la celebració del seu desè aniversari

La Fira Lliga’t a la Terra ven més de 15.000 unitats de planter en la celebració del seu desè aniversari

15/04/2019

Mig miler de persones s’acosten fins a La Fàbrica durant la jornada de dissabte

La 10a Fira Lliga’t a la Terra, celebrada dissabte passat al recinte del Centre Cívic i Cultural La Fàbrica, va tornar a deixar xifres molt bones pel que fa a l'assistència de públic i a la venda de planter. Unes 500 persones van acostar-se fins al recinte ubicat al barri del Rieral per comprar o participar en alguna de les activitats programades des de la Regidoria de Promoció Econòmica. En relació a la venda de planter lliurat durant la fira, es van entregar 9.360 tomaqueres i 1.400 hortalisses, a més a més de la venta de 4.602 unitats via on line. En total, doncs, la 10 Fira Lliga't a la Terra va vendre 15.362 unitats de planter, on cal sumar-li també les 15.000 tomaqueres entregades a productors, superant les 30.000 unitats en global.

Un altre dels focus d’interès de la fira van ser les visites a l’hort de l’Espelt, al Molí d’en Vendrell, on es va poder veure de primera mà la importància de l’ús de l’agroecologia, potenciant tot allò que el propi entorn ens facilita. Les visites van tenir com a guia el membre de l’Associació de Llavors Orientals, Ricard Alcojor.

La fira es va completar amb un parell de tallers pràctics sobre balcons subterranis i bombes de llavors, un dinar popular elaborat per CuinaVO que va comptar amb 90 comensals, un espectacle familiar amb titelles sota la temàtica de l’autoconsum, un fi de festa musical i el sorteig de 10 lots amb productes dels paradistes. Durant tota la jornada de dissabte no van faltar, tampoc, les ja habituals parades amb productes de quilòmetre 0, on la gent va poder-hi comprar tot tipus de llegums, tomàquets, fruits secs, embotits o formatges.

Venda de planter durant la 10a Fira Lliga't a la Terra
La fira va vendre tot tipus de planter
Venda de planter durant la 10a Fira Lliga't a la Terra
Taller pràctic sobre els balcons subterranis
Taller pràctic sobre els balcons subterranis
Parada de venda de cigrons
Parada de venda de llavors
Exposició de cartells de les 10 edicions de la fira
La fira va celebrar el seu desè aniversari sortejant 10 lots de productes