Portada > Actualitat > Notícies > La campanya 'Let’s Clean Up Europe' recull gairebé 300 quilos de residus de diferents punts de Santa Eulàlia

La campanya 'Let’s Clean Up Europe' recull gairebé 300 quilos de residus de diferents punts de Santa Eulàlia

10/05/2019

Actuació duta a terme pels alumnes de 1r i 2n d’ESO de l’Institut La Vall del Tenes

Aquest matí, més de 200 alumnes de 1r i 2n d’ESO de l’Institut La Vall del Tenes han participat a la campanya 'Let’s Clean Up Europe', que se celebra a tota Europa del 10 al 12 de maig, per tal de netejar de residus el nostre entorn. La iniciativa, gestionada a través de l’Agència de Residus de Catalunya i la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, ha actuat en diferents espais del municipi com els voltants del camp de futbol, el camí de la deixalleria a l’institut, l’esplanada del costat de l’IES, el bosc de davant de l’escola la Sagrera i Can Burguès.

L’actuació, que ha durat aproximadament dues hores, ha permès recollir fins a 19 saques de residus, o el que és el mateix, 296 quilos de residus. Les dades es divideixen de la següent forma: 11 saques d’envasos de plàstic, llaunes i brics (equivalent a 62 quilos aproximadament), 3 saques d’envasos de paper i cartró (equivalent a 54 quilos aproximadament), 1 saca d’envasos de vidre (equivalent a 36 quilos aproximadament) i 4 saques de voluminosos i resta susceptibles d’anar a la deixalleria (equivalent a 144 quilos aproximadament). D'aquest últim tipus de residus s'han recollit un tros de WC, un tobogan de plàstic i un pneumàtic molt gran.

Amb aquesta actuació també es pretén sensibilitzar als joves de la importància de respectar i mantenir el nostre entorn en unes condicions òptimes per viure-hi.

Un dels grups que han recollit residus pel municipi
S'han recollit un total de 19 saques de residus
Tots els participants de la 'Let's clean up Europe 2019'
Un dels grups intentant extreure un pneumàtic
En total, s'han recollit 36 quilos de vidre