Portada > Actualitat > Notícies > La sala Muriel Casals acull els actes de la Diada Nacional amb la presència d’una quarantena d’entitats a l’ofrena floral

La sala Muriel Casals acull els actes de la Diada Nacional amb la presència d’una quarantena d’entitats a l’ofrena floral

12/09/2019

L’amenaça de pluja trasllada tot el programa de l'11-S a La Fàbrica

La sala Muriel Casals de La Fàbrica per la plaça Onze de Setembre. Aquest canvi d’ubicació, per amenaça de pluja, va ser la principal novetat d’una nova celebració de la Diada Nacional a Santa Eulàlia. La ballada de Sardanes amb la Cobla Ciutat de les Roses va ser la primera de les activitats que va acollir el centre cívic del Rieral. Seguidament van començar els actes institucionals.

El ball d’homenatge interpretat per la Colla de Gitanes va precedir l’actuació musical “Les quatre banderes”, a càrrec de Toni Casanovas, que va excusar l’absència del seu company Jaume Arnella per un procés gripal. La lectura del manifest, a càrrec de la regidora de Cultura, Anna Montes, va portar per títol “Cap renúncia”, escrit per l’activista Jordi Cuixart, on defensava, entre d’altres conceptes, la necessitat a no renunciar a decidir el nostre futur. “Aquest país no caurà en la frustració, perquè la seva acció col·lectiva està motivada per la immensa esperança en un futur millor. Encara que se’ns jutgi per manifestar-nos, per expressar-nos, per mobilitzar-nos o per votar, estic convençut que ho tornarem a fer”, va concloure el text llegit per Montes.

A continuació va ser el torn de la Coral Santa Eulàlia, interpretant el Cant de la Senyera, i de l’actuació musical “Catalunya plora”, a càrrec de Montserrat Bonet i la Cobla Ciutat de les Roses. L’ofrena floral, feta per 39 entitats i associacions del municipi, va fer-se sobre la senyera desplegada a la mateixa sala Muriel Casals. L’alcalde de Santa Eulàlia, Francesc Bonet, va concloure l’acte donant les gràcies a tota la gent que havia fet possible una nova Diada, especialment amb el canvi d’ubicació. Bonet també va fer referència al fet que fa poc més de 3 anys, el Jordi Cuixart i el Raül Romeva estaven en aquella mateixa sala fent política de carrer “i ara, injustament, són a la presó”. Bonet també va fer referència a la frase de presideix la mateixa sala Muriel Casals, incidint que el somni d’una Catalunya millor serà possible gràcies a tots nosaltres. El Cant de la Senyera interpretada per la Coral, acompanyat de la Cobla, va posar el punt i final als actes de la Diada.

A primera hora del matí, l’altre activitat destacada del dia va ser la XXXII Cursa de la Vall del Tenes, amb sortida a Lliçà de Vall i arribada a Pinedes del Castellet. Un traçat de 9 quilòmetres que va comptar amb la participació de 200 corredors i corredores. La victòria en categoria masculina va ser per al Javier Urbano amb un temps de 32 minuts i 54 segons, mentre que en femenina va ser per a l’Eva Martos amb un temps de 40 minuts i 57 segons.

La sala Muriel Casals va acollir els actes de la Diada
Ballada de Sardanes amb la Cobla Ciutat de les Roses
Ball d'homenatge de la Colla de Gitanes
Actuació musical de "Les quatre banderes", amb Toni Casanovas
Lectura del manifest, amb la regidora de Cultura, Anna Montes
Cant de la Senyera, interpretat per la Coral Santa Eulàlia
Actuació musical de "Catalunya plora", amb Montserrat Bonet
Ofrena floral feta per entitats i associacions de Santa Eulàlia
L'alcalde de Santa Eulàlia, Francesc Bonet, va concloure els actes de la Diada