Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Santa Eulàlia assumeix les competències d’inspecció i sanció dels establiments oberts al públic

L’Ajuntament de Santa Eulàlia assumeix les competències d’inspecció i sanció dels establiments oberts al públic

30/09/2019

El plenari també aprova dues mocions contra la repressió i els talls de subministrament anunciats per Endesa

El ple ordinari celebrat dijous passat a la sala Pau Casals de la Biblioteca va permetre aprovar, dins de l’apartat d’afers urgents i sobrevinguts, l’assumpció de competències d’inspecció i sanció dels establiments oberts al públic, espectacles públics i les activitats recreatives sotmeses a la llei municipal. L’alcalde Francesc Bonet va esgrimir que aquestes competències recauen actualment en la Generalitat de Catalunya, malgrat que el local s’ubiqui a Santa Eulàlia. “Volem, en base a l’acord que arribem avui al ple, assumir aquestes competències per tal de tenir les eines suficients per actuar ràpidament i de primera mà en cas de tenir algun problema amb algun local. Estem parlant d’un cas concret que volem posar-hi solució”, va recalcar Bonet. Aquest afer urgent i sobrevingut va ser aprovat per unanimitat.

El grup d’I-ERC també va voler presentar com a afer urgent i sobrevingut una moció contra la repressió. La regidora del grup republicà, Cristina Gallego, va voler denunciar els fets ocorreguts la setmana passada a pobles com Mollet del Vallès o Sant Fost, denunciant una onada repressiva i les actuacions policials desmesurades, així com mostrar el suport i solidaritat amb les famílies dels detinguts. La regidora de Ciutadans, Susana Barroso, va explicar que si havien detingut a aquests membres pertanyents als CDR per pertinència de substàncies explosives era "perquè estaven fent quelcom per perpetrar un acte violent”. Per la seva banda, el regidor de SER-CP-PSC, Abraham Requena, va mostrar-se favorable a esperar la resolució judicial, respectant sempre la presumpció d’innocència, per tal de pronunciar-se sobre aquest fet. “En cap parlament o ple municipal europeu no s’entendria aquesta moció precipitada i intervencionista en la que s’avança als esdeveniments i on el poder judicial encara està treballant”. La moció va ser aprovada amb els vots a favor de Poble Unit i I-ERC i els vots en contra de Ciutadans i SER-CP-PSC.

Encara en l’apartat de mocions, el ple va aprovar la moció en suport a la Llei 25/2015 i contra el tall de subministrament elèctric a les famílies amb deute, per part d’Endesa i altres companyies. La moció, presentada per Poble Unit, SER-CP-PSC i I-ERC, va comptar només amb l’abstenció de Ciutadans, que va instar a l’Ajuntament a comptar amb un fons de reserva per abordar casos com aquest. Podeu consultar les dues mocions mencionades en els documents adjunts a aquesta pantalla.

Cal destacar que en l’apartat d’informació d’interès, l’alcalde Francesc Bonet va explicar al plenari que la segona licitació d’obres de l’equipament municipal La Font del Rieral havia quedat deserta. Tanmateix, Bonet va explicar que l’Ajuntament ja havia obert un procés negociat i que estava començant a tenir reunions amb algun interessat en l’execució de l’obra. En aquest sentit, el regidor d’I-ERC, Ramon Vilageliu, va voler fer un prec per esmenar aquest retrocés tan significatiu i resoldre positivament aquesta situació iniciant, urgentment, les obres d’arranjament de l’antiga escola bressol.

Ple ordinari celebrat dijous passat

Arxius adjunts