Portada > Actualitat > Notícies > Més d’un centenar de persones celebren el Dia Mundial dels Ocells a Santa Eulàlia

Més d’un centenar de persones celebren el Dia Mundial dels Ocells a Santa Eulàlia

07/10/2019

Durant la jornada s'han anellat uns 40 ocells de diferents espècies, entre ells un blauet i un becadell

Més d’un centenar de persones van passar durant el matí d’ahir diumenge pel parc de Can Font, a Santa Eulàlia de Ronçana, per prendre part d’algunes de les activitats proposades per celebrar el Dia Mundial dels Ocells, que cada any es commemora el primer diumenge d’octubre.

Les activitats es van iniciar cap a les 9 del matí amb la sortida guiada per a l’observació d’ocells, que va aplegar una trentena de persones. A les 11, es van posar en marxa els diferents tallers de menjadores, caixes-niu i pintura, tots ells amb un nombrós públic familiar. Els participants van construir 20 caixes-niu per a ratpenats i 45 per a mallerengues.

Durant la sessió d’anellament científic, a càrrec del Grup PARUS, es van anellar una quarantena d’aus. Entre elles destaca un exemplar de blauet -ocell d’hàbitat aquàtic indicador de la bona qualitat de l’aigua- i un altre de becadell, a més de nombrosos exemplars de pit-roig, merla i tallarols de casquet. Un dels moments que va generar més expectació entre els assistents va ser quan es va dur a terme l’alliberament d’un aligot procedent del Centre de Fauna de Torreferrussa.

Aquesta matinal, gratuïta i adreçada a tots els públics, ha estat organitzada pel Consorci Besòs Tordera i l’Ajuntament de Santa Eulàlia, amb la col·laboració del Grup Ornitològic del Tenes.

Text de la notícia i fotografies facilitades pel Consorci Besòs-Tordera.

Arxivat a: General
Alliberament d'un aligot al Parc de Can Font
Anellament d'un becadell
Taller de caixes-niu