Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament anuncia l’obertura d’un procediment negociat per a les obres de reparació de l’antiga escola bressol La Font del Rieral

L’Ajuntament anuncia l’obertura d’un procediment negociat per a les obres de reparació de l’antiga escola bressol La Font del Rieral

05/02/2020

El cost dels treballs és manté en 315.498 euros

El ple ordinari celebrat dijous passat va tenir com a focus d’atenció, entre d’altres, el punt d’informació diversa. L’alcalde de Santa Eulàlia, Francesc Bonet, va anunciar que durant la junta de govern s’havien aprovat els plecs per fer el procediment negociat, sense publicitat, per a la reforma de l’antiga escola bressol La Font del Rieral. “En un termini de 20 dies naturals sabrem les empreses que es presenten i les que opten al projecte. A dia d’avui, sabem que hi ha un parell d’empreses interessades.”, va recalcar. Bonet també va afegir que hi hauria 3 punts a negociar: les garanties, els terminis i com s’hauria de solucionar el problema de la coberta de les cúpules. “Al ser un negociat ens hem d’adaptar als paràmetres del projecte que es va fer en el seu dia, on el cost es manté en 315.498 euros”.

Encara en el punt d’informació diversa, Bonet va destacar que “per sort” el pas del temporal Glòria no s’havia acarnissat amb Santa Eulàlia. Tanmateix, va donar les gràcies a la tasca duta per Protecció Civil, la Policia Local i la Brigada Municipal.

L’altre punt d’interès del ple va ser l’aprovació de l’addenda 2020 al conveni de desplegament de l'atribució de l'exercici de la competència de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana  de gestió de residus municipals i dels residus comercials al Consorci per a la Gestió dels del Vallès Oriental. Aquest conveni suposa un import per a l’Ajuntament de 564.622,271 euros en concepte de conveni de recollida de residus per al 2020. El regidor d’I-ERC, Ramon Vilageliu, va exposar que “hem passat d’un 37% de reciclatge a un 91%. Devem estar entre els pobles amb excel·lència i s’ha de donar l’enhorabona al poble de Santa Eulàlia de Ronçana”. El regidor de SER-CP, Abraham Requena, va felicitar-se per les dades tan significatives “que fa inqüestionable un altre model de recollida que no sigui aquest. És un servei públic que ens permet anar canviant i ajustant els costos en funció de les necessitats reals que tenim”. Aquest model ha vingut per quedar-se i esperem que ningú el canviï”, va subratllar. L'alcalde Francesc Bonet també va felicitar-se per les dades obtingudes al poble de Santa Eulàlia. “A nivell de Catalunya estem probablement entre els 10 primers”. El punt es va aprovar amb els vots a favor de Poble Unit (8), I-ERC (2) i SER-CP (1), i l’abstenció de Ciutadans (1).

En l’apartat de mocions, se’n van presentar un total de cinc, que podeu trobar detallades en els documents adjunts a aquesta pantalla:

- Moció presentada per Poble Unit, en contra de la privatització de l’esport a Catalunya a través de la Proposició de Llei de l’esport i l’activitat física de Catalunya. Vots a favor: Poble Unit (8) / Abstencions: I-ERC (2), SER-CP (1) i Ciutadans (1).

- Moció presentada pel Grup Municipal d'Independents-ERC-AM, per declarar Santa Eulàlia de Ronçana municipi lliure de plàstics. Vots a favor: Poble Unit (8), I-ERC (2), SER-CP (1) i Ciutadans (1).

- Moció que presenta el grup municipal de Ciudadanos de Santa Eulàlia, per a promocionar l'Esport i apropar l'esport als Barris. Vots a favor: Ciutadans (1) / Abstenció: ERC (2) i SER-CP (1) / Vots en contra: Poble Unit (8).

- Moció que presenta el grup municipal de Ciudadanos de Santa Eulàlia, de Suport als Òrgans Constitucionals i per Instar a l'actual Govern d'Espanya a no realitzar concessions als grups Independentistes. Vots a favor: Ciutadans (1) / Vots en contra: Poble Unit (8), I-ERC (2) i SER-CP (1).

- Moció que presenta el grup municipal de Ciudadanos de Santa Eulàlia, sobre el consum excessiu d'alcohol en el joves. Vots a favor: Poble Unit (8), SER-CP (1) i Ciutadans (1). / Abstenció: I-ERC (2).

Arxivat a: General
Ple ordinari de dijous passat