Portada > Actualitat > Notícies > Recomanacions per a l’obertura d’establiments, locals i comerços de menys de 400 m2, d'aplicació a partir de dilluns 4 de maig

Recomanacions per a l’obertura d’establiments, locals i comerços de menys de 400 m2, d'aplicació a partir de dilluns 4 de maig

03/05/2020

Facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat

A partir de demà dilluns, dia 4 de maig, els establiments de menys de 400 m2 podran tornar a obrir, respectant sempre les mesures de seguretat pertinents. Són les següents:

- Els clients han de ser atesos de manera individual: un únic client per professional.

- S’ha d’establir un sistema de cita prèvia.

- S’ha de garantir una distància mínima de 2 metres entre professional i client i d’1 metre si hi ha elements de protecció com mampares.

- La distància entre clients ha de ser de 2 metres. Si no es pot mantenir la distància interpersonal, com a les perruqueries o als serveis de fisioteràpia, és obligatori l’ús de mascaretes.

- No poden obrir els locals i establiments que estiguin als centres comercials.

- S’estableix un horari d’atenció preferent per a les persones més grans de 65 anys: de 10 a 12 hores i de 19 a 20 hores.

- Els bars, les cafeteries i els restaurants poden realitzar serveis de lliurament a domicili o recollida per part del client a l’establiment. No es pot consumir ni a l’interior del local ni a les terrasses.

- S’ha de fer comanda prèvia per telèfon o en línia i s’ha d’establir l’hora de recollida.

- A les botigues de roba o retocs només pot entrar a l’emprovador una persona i s’ha de netejar després de cada ús.

- Els locals i establiments han de fer neteja i desinfecció 2 cops al dia.

Per a més informació, consulteu canalsalut.gencat.cat/coronavirus. Adjunt a aquesta pantalla també es faciliten les mesures d'higiene facilitades per Ronçana Comerç Actiu de cara als seus clients. També s'adjunta la pròrroga d'estat d'alarma facilitada pel BOE.

Arxivat a: General
Recomanacions per a l’obertura d’establiments, locals i comerços de menys de 400 m2
Recomanacions per a l’obertura d’establiments, locals i comerços de menys de 400 m2
RCA - Mesures d'higiene

Arxius adjunts